Nu förändras allt på Älvsbyhus

Älvsbyhus storsatsar och siktar mot dubbel produktion till 2025. Kent Johansson, VD, berättade om planerna under en presskonferens i Luleå på tisdagen.

Älvsbyhus storsatsar och siktar mot dubbel produktion till 2025. Kent Johansson, VD, berättade om planerna under en presskonferens i Luleå på tisdagen.

Sveriges största småhustillverkare storsatsar för framtiden, bygger ut fabriker och lanserar elva helt nya energisnåla husmodeller.

– Vi har investerat 50 miljoner kronor i våra fabriker för att kunna bygga en helt ny generation Älvsbyhus. Vi bygger om och bygger ut. Vår ambition är att växa på den nordiska marknaden och satsningen är långsiktig, säger Kent Johansson, VD, Älvsbyhus.

Jennifer Johansson, marknadsansvarig, och Kent Johansson, VD, presenterade de nya energisnåla husmodellerna.

Jennifer Johansson, marknadsansvarig, och Kent Johansson, VD, presenterade de nya energisnåla husmodellerna.

Ombyggnationerna i de fyra fabrikerna är redan i full gång och delvis klara. Omställningen ska bana väg för en helt ny generation Älvsbyhus. Nyheterna presenterades för media på en presskonferens i Kulturens Hus, Luleå.

Läs även: Ny vägglinje, hus nummer 40 000 och avtal med LKAB – det händer mycket på Älvsbyhus

– Det är 25 år sedan sist, så nu kliver vi in i en ny era. Vi presenterar nu elva helt nya hus och framförallt en helt ny väggkonstruktion som vi kallar Energy Wall, säger Kent.

Kent Johansson i blickfånget.

Kent Johansson i blickfånget.

Läs även: Älvsbyhus startar markbolag – satsar 100 miljoner per år

De nya väggarna är 40 centimeter tjocka, att jämföra med dagens 25. Den omgjorda väggkonstruktionen är designad för att klara tuffa klimat optimalt, men också de allt tuffare kraven på energieffektivitet. Energy Wall har prestanda som tar höjd för än hårdare miljökrav såväl som allt vad det arktiska klimatet kan hitta på vädermässigt. Älvsbyhus kan därmed stoltsera med marknadens mest avancerade och moderna väggkonstruktion.

Kent Johansson i samtal med Katarina Lindmark, journalist.

Kent Johansson i samtal med Katarina Lindmark, journalist.

Läs även: Älvsbyhus blir dubbelt så stora

– Vi gör en fullständig uppgradering av hela vårt sortiment för att möta nya krav och önskemål, men också för att bygga för en framtida utveckling. Vi är som företag mitt inne i vår förnyelse och kommer löpande över tid nu att ta nya steg i den resan för att än bättre motsvara den nyfikne husbyggarens önskemål och förväntningar, förklarar Kent.

I enkäter har också kunderna fått tycka till. Även det har lett till en rad förbättringar.
-Designmässigt fortsätter vi att uppdatera standardval och tillval, det vi nu gör är att vi tar fram nya smarta tillval som är i tiden i den här nya modellserien. Vi har över 150 tillval för att kunderna ska kunna anpassa och skapa sitt drömhus.

Allt är nytt men en sak förblir som förr.

– Vi ska ha marknadens bästa pris. Tack vare att vi optimerat vår tillverkningsprocess i decennier klarar vi att leverera attraktiva och kvalitativa hus till ett oväntat lågt pris. Det är något vi envist håller fast vid. Och jobbar stenhårt för att klara, konstaterar Kent.

Läs även: Ökat rörelseresultat för Älvsbyhus

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.