Älvsbyhus startar markbolag – satsar 100 miljoner per år

24 AUG 2016
Skrivet av :

260px-Alvsbyn_Alvsbyhus

I juni bildades det nya bolaget Älvsbyhus Mark. Nu startar ett nytt kapitel i framgångssagan Älvsbyhus.
– Vi är beredda att satsa 100 miljoner på köp av tomtmark – per år. Det kan bli mer om vi hittar rätt mark, säger Kent Johansson, vd, Älvsbyhus.

 

Nyligen gick bolaget, som är Sveriges största småhustillverkare, ut med sin ambition att fördubbla sin volym av hus, ett strategiskt beslut som nu leder till fler förändringar. En av dom är starten av Älvsbyhus Mark som registrerades i juni i år och som ska starta arbetet med uppköp av just mark.

Kent Johansson, vd, Älvsbyhus:
– Vi måste lära oss krypa innan vi kan lära oss gå. Här tänker vi börja med att köpa färdig tomtmark, planlagd, klar att bebygga. Långsiktigt är det så att vi absolut ska köpa vad jag kallar råmark och sedan exploatera den, men där är vi inte nu i dag i starten. Vi saknar delvis den kompetens som krävs för att göra just detta.

– Det här är inte en huvudaffär för oss, det är mer ett smörjmedel för att få sälja fler hus. Vi vet i dag att kan du erbjuda både tomt och hus så är det ännu lättare att få till en affär.  Vår huvudaffär är fortsatt att sälja hus.

Hur stor är ambitionen, hur mycket mark tänker ni köpa?

–  Säg så här, hittar vi bara rätt mark så har vi inga problem att göra affärer för 100 miljoner – per år. Eller rent av mer än så om vi är lyckosamma och hittar attraktiv tomtmark till rätt pris.

Om jag vill sälja mark till Älvsbyhus, hur gör jag då?

–  Då kontaktar du vår marknadschef Olov Granström så tar vi det vidare. Alla som har attraktiv tomtmark är självklart välkomna att ringa oss. Vi kommer själva aktivt leta mark och vår förhoppning är att kunna etablera oss över tid och kunna leverera attraktiva paketlösningar med hus och tomt till kund, säger Johansson.

Källa: Älvsbyhus

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.