Viktor hyllades av RFSL

Viktor Johansson hyllades av  RFSL Pite älvdal för sitt mod; från vänster syns; Jimmy Stemnan, ordförande, Maria Wikström, vice ordförande, Viktor Johansson, Malin Bäckström, styrelseledamot, och Ida Eklund, Viktors sambo.

Viktor Johansson hyllades av RFSL Pite älvdal för sitt mod; från vänster syns; Jimmy Stenman, ordförande, Maria Wikström, vice ordförande, Viktor Johansson, Malin Bäckström, styrelseledamot, och Ida Eklund, Viktors sambo.

Rallycrossföraren Viktor Johansson, från Älvsbyn, lät måla sin tävlingsbil i regnbågsfärger trots att en sponsor hoppade av. På onsdagen hyllades han av RFSL Pite älvdal för sitt ställningstagande.
– Kul att en älvsbykille står upp för mänskliga rättigheter, tycker Jimmy Stenman, ordförande RFSL Pite älvdal.

Viktors regnbågsfärgade bil blev en riksnyhet.
– Jag har svårt att förstå hur färger kan uppröra på sådant sätt. Självklart är det tråkigt att tappa pengar, men mänskliga rättigheter slår högre, berättade han när nyheten spreds över landet.

Viktor blev för många en hjälte. Något hans sambo Ida Eklund bekräftar med ett skratt.
– Han får både brev och vykort från beundrare i hela Sverige.

En av presenterna i form av en regnbågsfärgad halsduk.

En av presenterna i form av en regnbågsfärgad halsduk.

Utöver uppmärksamheten får Viktor även mycket beröm.

– Jag gjorde ju egentligen inte så mycket mer än att klistra lite färger på bilen. Att det blev så uppmärksammat är ju också ett tecken på att det behövs, menar Viktor, som tävlar för Tväråns IF.

Jimmy Stenman håller med.
– Det Viktor gjorde är i praktiken kanske inte så mycket men betydelsen blir desto större. Än i dag är det så viktigt att personer i offentlighetens ljus tar ställning. Att det är rallycrossförare från Älvsbyn, hockeylag i Kiruna och Piteå plus PIF:s fotbollsdamer som går i bräschen var lite oväntat men jätteroligt.

Som tack för stödet fick Viktor ett antal gåvor plus en penningsumma av RFSL Pite älvdal. Om möjlighet finns kommer han också att närvara under Pite älvdal Pride.

Viktor Johansson tog emot hyllningarna tillsammans med sambon Ida Eklund.

Viktor Johansson tog emot hyllningarna tillsammans med sambon Ida Eklund.

Under hyllningsceremonin i RFSL:s lokaler i Piteå anslöt även Helena Stenberg, kommunalråd i Piteå.

Läs mer här:
Regnbågsfärger fick sponsor att hoppa av.

Viktor hyllas för sitt över över hela Sverige.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.