85 bilar och ett bröllop

03 SEP 2018
Skrivet av :

Vinnarbilen i utställningen Norrbottens Pärla. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Skellefteåbon Stefan Warghs röda Cadillac Eldorado Biarritz -58 blev i helgen utsedd till Norrbottens Pärla.
– Riktigt kul och hedrande, säger Stefan och berömmer helgens arrangemang i Älvsbyn som utöver vackra bilar även innehöll rockabilly, familjeaktiviteter och ett bröllop!

FOTO: KRISTER PALM

Fredagen inleddes med ljus- och ljudshow plus rock’n roll. 
Snyggast ljussatta bil blev Fredrik Larssons sänkta Oldsmobile. Tillsammans med frun Annika bedriver också Fredrik välgörenhetsarbete genom att ta ut funktionshindrade på åkturer (vi återkommer mer om detta när filmerna är redigerade).

Sedan fortsatte det att rulla på under lördagen i dubbel bemärkelse. Det var inte bara de vuxna som uppmärksammades. Mitt på dagen ordnades barnaktiviteter på området utanför Älvåkraskolan.

Den stora tilldragelsen var dock bilutställningen Norrbottens Pärla. Förra året ställde 37 bilar upp i tävlingen.
– Målsättningen i år var att dubbla antalet, säger initiativtagaren Leif Viklund.

Ett mål som uppfylldes med råge.
– I år hade vi 85 bilar med.
Det blir något att vidare på.

Vinnare i år blev Stefan Wargh från Skellefteå. Hans Cadillac Eldorado Biarritz -58 fick flest röster (även här återkommer vi med videoinslag).
– Kul att va här, tyckte Stefan som utöver äran även vann ett presentkort värt 10 000 kronor på Hälleströms billackering plus en handblåst glasstatyett som sponsrats av Älvsbyns kommun.

Under dagen showade Christer Dahlberg utklädd till Elvis. Senare på kvällen återkom han i öltältet som sångaren i bandet Sun Cats. Det blev en uppskattad konsert.

Under kvällen dansade också nygifta paret Elin och Tommy Lundberg in i tältet till mångas jubel. En liten extra och oplanerad krydda till tillställningen.’

– Jag är nöjd med helgen. Nu ska vi vila och sedan börja planera för kommande sommar, säger Leif Viklund.

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.