Invigning av Storforsens nya camping fredagen den 15 juni

04 JUN 2018
Skrivet av :

Lotta Berglund, hotellchef, och personalen skrev en önskelista på tio miljoner kronor. Lars-Erik Granberg, VD, och styrelsen läste den och sa: ”Kör”. ARKIVBILD

Hotell Storforsens nya camping invigs fredagen den 15 juni klockan 18:00-20:00.
– Då är vårt nya fina servicehus öppet för allmänheten. Vi bjuder också alla besökare på grillade burgare och måltidsdryck, säger Lotta Berglund, hotellchef.

 

Campingen har fått en rejäl ansiktslyftning. Nytt modernt servicehus på 210 kvadratmeter med alla faciliteter; kök, diskmaskin, duschar, bastu och fräscha toaletter. Dessutom ett tillhörande förrådsutrymme, på 130 kvadratmeter.

Nya ställplatser

Campinggästerna möts också av nya husvagns- och husbilsplatser med ny gräsmatta.
– Vi måste låta gräsmattorna växa till sig. Därför blir invigningen den 15 juni. Hittills har vi bara upplåtit 17 grusplatser. Men de har å andra sidan varit fullbokade varenda helg sedan Valborgs, berättar Lotta.

Nytt är också 15 så kallade ställplatser utan el.
– Men de är inte riktigt klara än.

Renoverade stugor

Förra året renoverades alla tolv fyrabäddsstugorna.
– Just nu pågår arbetet med att förse dem med nya broar, säger Lotta.

På området finns även tolv tvåbäddsstugor.

Året-runt-camping

Campingen vid Hotell Storforsen ska bli en året-runt-anläggning.

Våren 2016 köpte Andreas Jalar , Jonas Jalar, Johan Granberg, Erik Lundström, Lars-Erik Granberg och Jens Hardegård hotellet av Hilding Holmqvist, Piteå Havsbad Group. Hotellkungen Hilding som alltid själv kallat Storforsen Hotell för pärlan i sitt imperium.

Campingen har tidigare stängt den 1 oktober. Men med de nya faciliteterna kommer Storforsen Hotell att kunna erbjuda vintercamping.

Investerar tio miljoner

Den nya campingen är en del i det förnyelsepaket på totalt tio miljoner kronor som Hotell Storforsen investerar i.

Samtidigt har hotellet moderniserats med 40-tums TV-apparater på varje rum med ett utökat kanalutbud, fyra nya rum plus ett kommande nytt gym med utsikt över Europas största fors.

– Vi frågade helt enkelt personalen vad de tyckte behövde göras. De fick lämna tre förslag var; det blev ny servicebyggnad på campingen, nya TV-apparater och nytt gym. Personalen är ju de som vet bäst vad kunderna efterfrågar. Nu genomförs dessa åtgärder, har Lars-Erik Granberg, VD, tidigare berättat för Älvsbyn Just Nu.

God beläggning

Storforsen är ett av Norrbottens populäraste turistmål. Samtidigt, framförallt vintertid, fyller hotellet en viktig funktion för personal som arbetar med biltest och militär verksamhet vid närliggande FMV Vidsel Test Range, Robortförsöksplats Norrland, tidigare RFN.

Storforsen Hotell har 147 rum. Campingen har 53 platser med el plus ytterligare ett 15-tal för så kallad ”fricamping”.

Beläggningen har varit god under våren.
– Både april och maj har varit bättre än föregående år. Under sommaren sker bokningarna oftare med kortare varsel. Men vi har redan fullbokat på campingen till midsommar. Då blir det dans runt midsommarstången, hopptält och sockervadd för barnen, avslöjar Lotta.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.