Ett Nybyn på fastande magar besegrade Storfors – hattrick av Ercan Dinu

17 MAJ 2018
Skrivet av :

Nybyn kom till spel i sina nya röda vackra tröjor. FOTO: STERLING NILSSON

Nybyn spelade i sina nya röda tröjor. Det var inte bara matchstället som var vackert. Även spelet. Nybyn vann torsdagskvällens hemmamatch mot Storfors 3 med 3-0 (2-0). Samtliga mål gjordes av Ercal Dinu.
– En fantastisk insats med tanke på att majoriteten i vårt lag är muslimer och har fastemånad. De kom till matchen utan att ha ätit eller druckit på hela dagen, berättar Jonas Lindmark, ledare i Nybyn.

BILDSPEL: FOTO: STERLING NILSSON

Nybyn har inlett seriespelet på bästa sätt. Seger i premiären borta mot Svensby SK/Infjärden SK/Lillpite 2 med 1-0. Seger även i hemmapremiären på Älvåkra mot Storfors.

Det finns två saker att notera. Ercal Dinu har gjort samtliga fyra mål. Nybyn är det enda laget som fortfarande hållit nollan.

Pedagogisk domare

Nybyn fick en drömstart på matchen mot Storfors och tog ledningen redan i den tredje minuten. 14 minuter senare satt tvåan. Och av ovanstående kan du säkert lista ut målskytten!

Sedan kontrollerade Nybyn tillställningen till fullo. 3-0 i den 66:e minuten punkterade definitivt matchen.
– Vi gjorde en bra match. Drabbningen var snäll. Inget tjafs och inga gula kort, säger Jonas och berömmer domaren Andreas Stenlund.
– Han var väldigt pedagogisk och förklarade varje domslut för spelarna vilket skapade en god atmosfär.

Bra målvakt och försvar

Nybyn höll alltså nollan på nytt.
– Vår målvakt Javad Sadeghi har spelat helt fantastiskt i de båda inledande matcherna, säger Jonas.

Backlinjen agerar också säkert.
– Storfors hade inte många chanser. Det var några på fasta situationer.

”Dribblar för mycket”

Framåt fortsätter Ercal Dinu att producera. Fyra mål på två matcher.
– Det ser jättebra ut, tycker Jonas som bara har en sak att kritisera.
– När vi väl får övertaget blir spelarna sugna på att dribbla för mycket istället för att släppa ifrån sig bollen. Där finns saker att jobba på. Men det viktiga är ju att ha roligt.

Tomma magar

Ett annat dilemma för Nybyn (eller Ny i Byn som bygden numera kallas av många för deras framgångsrika mångfaldsarbete) är att laget till största delen består av muslimer. De firar just nu Ramadan, fastemånad. Därför kom majoriteten av lagets spelare till matchen på tom mage.
– Helt otroligt att de orkade spela. Men efter klockan åtta fick de börja dricka. Då var det många som ropade efter vatten, säger Jonas med ett skratt.
Undrar hur det går när Nybyn spelar matcher mitt på dagen? De får se till att få så många kvällsmatcher som möjligt den närmaste månaden…

Nya tröjor

Ytterligare en nyhet var Nybyns nya röda tröjor som de fått av företaget tifosi där förre fotbollsproffset och landslagsspelaren Johan Elmander är delägare.

– Spelarna älskar våra nya tröjor,

Läs mer här om hur Nybyn fick sina nya tröjor…

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.