Nybyns IK prisas för sitt mångfaldsarbete – fick nya matchdräkter av Johan Elmanders företag

04 MAJ 2018
Skrivet av :

Jubel i Nybyn efter seger mot Svensbyn. Men till denna säsong är de tidigare gula tröjorna ersatta av röda. (Arkivbild)

Fotbollslaget Nybyns IK fick 10 000 kronor till nya snygga röda matchdräkter av företaget Tifosi, där förre landslagsspelaren Johan Elmander är delägare, för sitt mångfaldsarbete.

Stora delar av truppen. FOTO: NYBYNS IK:s hemsida

”Den lilla byn i Norrbotten har fått nytt liv tack vare fotbollen och de ensamkommande som kommit till byn. De är i stort behov av att byta ut sina gamla matchkläder och det är med glädje vi skickar upp ett nytt rött matchsställ”, skriver Tifosi på sin Facebook-sida.

För en tid sedan utlyste Tifosi två tävlingar. I den ena var priset nya matchdräkter för 10 000 kronor, i den andra ett besök av Johan Elmander (med meriter från allsvenskan, flera utländska klubbar och Svenska landslaget) som coach under en träning.

Nybyns IK deltog i båda och vann tävlingen om nya matchdräkter. Detta tack vare sitt mångfaldsarbete.

– Vi är oerhört glada och tacksamma till vinsten! skriver Nybyns IK på sin hemsida.

För er som inte redan visste det så kallas numera Nybyn för ”Ny i Byn” av många.

Föreningen Nybyns IK bildades 1944 och hade länge verksamheter inom skidor, cykel och fotboll. I dag fungerar föreningen som en byaförening och idrottsförening med fotbollsverksamhet. Fotbollslaget har en gång i tiden rönt stora framgångar i Norrbotten.

Stora profiler är Don ”Dunder-Don” Andersson, som spelade allsvensk fotboll i Brynäs och IFK Sundsvall, och Per-Ingvar Andersson som på 1960- och 1970-talet var hårt uppvaktad av allsvenska lag.

Fenomenet Per-Ingvar spelade sin sista match för Nybyn 2015 när han var 71 år gammal. Han är fortfarande verksam i föreningen som materialare och fastighetsskötare.
.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.