AB Nian – topp tre bland Sveriges skoterhandlare i bemötande, service och kvalitet

29 APR 2018
Skrivet av :

AB Nian har blivit ett begrepp i hela landet för hästsport- och terrängfordon. På bilden syns Anton Nilsson, Adam Nilsson, Maria Norén och Susanne Nilsson. I omröstningen Årets Skoterhandlare placerar sig AB Nian på tredje plats. Företaget vann också  utmärkelsen ”Årets Ambassadör” vid Näringslivsgalan 2014. ARKIVFOTO: STERLING NILSSON (Bilden är från Näringslivsgalan 2014).

TV+TEXT: 1 700 svenska skoterägare har gett omdömen om landets skoterhandlare. AB Nian, i Korsträsk, placerar sig på tredje plats!
– Jätteroligt att synas i toppen av undersökningen, säger Adam Nilsson som äger AB Nian tillsammans med sin bror Anton.

Undersökningen utfördes av försäkringsbolaget Svedea. De bad 1 700 skoterägare att utse Årets skoterhandlare och Årets skoterverkstad. Till grund för resultatet låg skoterägarnas personliga uppfattning om bemötande, service och kvalitet.

– Verkstäderna och handlarna är den stora motorn för branschens utveckling. Genom dessa två utmärkelser hoppas vi kunna sporra verkstädernas och handlarnas service och kvalitet för att utveckla kundupplevelsen ytterligare. Vi lyfter fram de goda exemplen och får samtidigt en temperaturmätare på vad skoterägarna verkligen tycker om branschens arbete, säger Henrik Eurén, chef för partnersamarbeten på Svedea.

Utmärkelserna går 2018 till Ljungbergs Motor i Sveg respektive Maskinaffären B Lundström & DMM AB i Kiruna.

I kategorin Årets Skoterhandlare placerar sig alltså AB Nian på en mycket hedrande tredjeplats. Detta i mycket tuff konkurrens.

– Det finns ju trots allt hundratals skoterhandlare. Många av dem i betydligt större och befolkningstätare kommuner. Klart det värmer att vi får så bra betyg av så många i bemötande, service och kvalitet, medger Adam.

AB Nian har blivit ett begrepp bland skoterfrälsta och kundkretsen sträcker sig långt utanför kommungränsen.

Läs mer:

2014 utsågs AB Nian till ”Årets ambassadör” vid Näringslivsgalan i Älvsbyn.
Läs mer om företaget här…

Topp tre i Svedas undersökning:
Årets skoterverkstad 2018 topp tre
1. Maskinaffären B Lundström & DMM AB, Kiruna
2. Tords Motorservice, Boden
3. Motor & Fritid, Funäsdalen
Årets skoterhandlare 2018 topp tre
1. Ljungbergs Motor, Sveg
2. MotorCenter i Helsingland, Bollnäs
3. AB NIAN, Älvsbyn

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.