Årets ambassadör – bäst i Skandinavien

19 OKT 2014
Skrivet av :
AB Nian har blivit ett begrepp i hela landet för hästsport- och terrängfordon. Företaget är vinnare av utmärkelsen "Årets Ambassadör". PÅ bilden syns Anton Nilsson, Adam Nilsson, Maria Norén och Susanne Nilsson.

AB Nian har blivit ett begrepp i hela landet för hästsport- och terrängfordon. Företaget är vinnare av utmärkelsen ”Årets Ambassadör”. På bilden syns Anton Nilsson, Adam Nilsson, Maria Norén och Susanne Nilsson.

Tredje gången gillt! AB Nian i Korsträsk har varit nominerade till priser på Näringslivsgalan två gånger tidigare. I år fick de välförtjänt ta emot utmärkelsen ”Årets ambassadör”.

– Fantastiskt kul, tycker Adam Nilsson som driver motordelen av företaget tillsammans med sin bror Anton.

Adams fru, Susanne. säljer framgångsrikt utrustning för hästsportintresserade.

AB Nian är ett välkänt företag långt utanför Älvsbyns kommungräns. Företaget säljer Arctic Cat snöskotrar, flera olika märken och modeller av så kallade fyrhjulingar, släp, skoterpulkor, reservdelar och kläder. Kunderna finns i hela landet och framförallt övre Norrland.

– Jag vill förstås tacka vår personal och inte minst våra kunder för det här priset, säger Adam.

AB Nian har idag ett tiotal anställda med hästsportbutiken inräknad. Bland hästsportintresserade är företaget välkänt. Susanne Nilsson medverkar på de flesta stora tävlingarna runt om i Sverige. AB Nian blev för övrigt tidigare i år utsedda till bästa hästsportbutiken i Skandinavien (!) av leverantören Equiline.

– Det är stort i vår bransch, intygar Susanne.

Juryns motivering:

”De har visat en känsla för tillväxt och marknadsföring utöver det vanliga. Med företagets engagemang i skilda branscher har de med respekt satt Älvsbyn på kartan”.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.