En poäng till ÄIF – ”Men det känns som att vi förlorade två”

21 JAN 2018
Skrivet av :

Herman Vallenberg gjorde ett mål när ÄIF tog poäng borta mot LN91.

ÄIF Hockey ledde söndagens bortamatch mot LN91 med 3-1 med mindre än sju minuter kvar. Men två olyckliga misstag av domarna i slutskedet gjorde att hemmalaget kunde kvittera och sedan avgöra i förlängning 4-3 (0-1, 1-0, 2-2, 1-0).
– Jag brukar inte klaga på domarna men i dag blev vi berövade på segern efter två horribla händelser. Det är en gåta för mig hur domarna kunde missa dem, säger Mikael Drugge, tränare i Älvsbyn.

Efter att spelmässigt ha fört matchen såg ÄIF att gå mot en komfortabel seger borta mot LN91 (Lögdeå-Nordmaling 1991) i Norrskenshallen.
– Jag tyckte vi hade bra kontroll, berättar Drugge.

Tacklades mot huvudet

Men med knappt sju minuter kvar reducerade LN91 till 3-2 efter att Samuel Lidström bokstavligen blivit överkörd i egen zon.
– Han fick en tackling mot huvudet och blev liggande kvar på isen. En solklar utvisning. Jag fattar inte hur domarna kunde missa den, säger Drugge.

Slogs blodig

Värre skulle det bli. Med fyra minuter och 41 sekunder kvar kvitterade LN91. Även detta mål blev omdiskuterat. ÄIF:s Erik Hedman drev pucken när han möttes av en jagande hemmaspelare. Det slutade med att Erik fick hemmaspelarens klubba rakt upp i ansiktet och föll ymnigt blödande till isen. Men spelet fick fortsätta och hemmalaget gjorde mål.
– En gåta att domarna inte blåste av. Jag brukar inte klaga på domarna men i dag blev vi berövade på segern efter två horribla händelser. Tyvärr blev de direkt matchavgörande.

Bara tolv utespelare

ÄIF kom till spel med endast tolv utespelare. Dessutom med en match i benen mot Clemensnäs dagen innan. 

– Självklart slet det på spelarna. Att spela på så få gör också till sist att det offensiva spelet blir lidande, medger Drugge som spelmässigt är nöjd med helgens insatser.
– Mot LN91 var vi det bättre laget och borde kanske ha satt fler chanser. Men vi får ta med oss det positiva, att vi trots stort manfall håller jämna steg. Med fullt lag kan vi rubba alla lag i serien.

Räddade 40 skott

ÄIF får slicka såren och hoppas att några spelare hinner tillfriskna innan onsdagens hemmamatch mot Kiruna AIF.
– Matcherna kommer tätt så vi får hoppas att några hinner tillbaka även om de är matchotränade.

En poäng mot LN91 var en klen tröst.
– Det känns som att vi förlorade två poäng. Vi blev bestulna på segern.

Älvsbyns Albin Isaksson räddade 40 skott.

 

Alla i ÄIF förtjänar beröm för sin kämpainsats. Målvakten Albin Isaksson var också duktig. Han räddade 40 skott.

Även Jack Sundqvist blev målskytt. FOTO: KRISTER PALM

ÄIF:s mål gjordes av; Eddie Sundqvist, Jack Sundqvist och Herman Vallenberg

Alla matchfakta hittar du här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.