Tennissiffror i ÄIF:s match mot Clemensnäs

20 JAN 2018
Skrivet av :

Samuel Lidström gjorde mål mot Clemensnäs.

UPPDATERAD: Ett vingklippt ÄIF Hockey förlorade lördagens bortamatch i Alltvåan mot Skellefteålaget Clemensnäs med 3-6 (1-2, 1-3, 1-1).
– Fortfarande saknar vi sex spelare på grund av skador och sjukdomar. Med tanke på förutsättningarna gjorde vi en bra match. Clemensnäs tippas ju, tillsammans med Kiruna AIF, som ett av topplagen, säger Mikael Drugge, tränare i ÄIF.

ÄIF började bra.
– Första perioden var jämn, rapporterar Drugge.

Clemensnäs tog ledningen med 1-0 genom Pontus Burström efter 3:40. Men Älvsbyn stod upp bra och lät sig inte nedslås av hemmalagets tidiga mål. När matchuret tickat fram till åtta minuter och tio sekunder kvitterade nyförvärvet från Boden, Dmitry Iskornev. Hans fjärde mål på tre matcher för ÄIF.

Tyvärr, för ÄIF:s del, kunde Clemensnäs utnyttja ett numerärt överläge och sätta 2-1 fyra minuter senare. Målskytt; Markus Lundgren.

Början av andra perioden blev olycklig för Drugges mannar.
– Då stod vi på hälarna och Clemensnäs gjorde tre mål på knappt sex minuter. Men sedan spelade vi upp oss igen, berättar Drugge.

Samuel Lidströms reducering till 5-2 ingav hopp. ÄIF lyckades också skapa nerv när Eddie Sundqvist satte 5-3 i numerärt överläge efter bara tretton minuter och 44 sekunder.
– Även tredje perioden blev en jämn historia, tycker Drugge.

ÄIF försökte komma närmare men med en minut och 23 sekunder satte Linus Karlsson spiken i kistan.
– Med fullt manskap kan vi ge alla lag en fajt om poängen. Även Kiruna AIF och Clemensnäs. Nu saknades sex spelare. Dessutom drabbades John Eriksson av en hjärnskakning. Oturen med skador och sjukdomar fortsätter att grina oss i ansiktet. Jag är dock full av beundran över de som kommer till spel. Vissa killar spelar vartannat byte. Det sliter förstås.

I dag söndag väntar match mot LN 91 (LN står för Lögdeå Nordmaling).

All matchfakta hittar du här.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.