Clary’s Krog startar oktober med japansk läckerhet

03 OKT 2017
Skrivet av :

Som Älvsbyn Just Nu tidigare rapporterat om hade restaurangen Clary’s Krog tidigare planer om att utöka sin meny med en utländsk touch. Nu har man gått från plan till handling. Imorgon, onsdag 4 oktober klockan 16.00, öppnar nämligen Clary’s Krog sina dörrar och bjuder in besökarna till en japansk temakväll, med sushi som huvudrätt.

– I Sverige finns många kinesiska och thailändska krogar. Men det koreanska och japanska köket är inte lika vanligt. Det ska bli spännande att se hur det mottas i Älvsbyn, berättade Genny Bergvall, kock på Clary’s Krog, i somras.

Förutom det sedvanliga riset kommer det att finnas lax, räkor och kammusslor. Det blir även goma (speciellt sjögräs) inlagd ingefära, picklad rödlök samt andra tillbehör. Förrätten består av en klassisk misosoppa.

Endast bordsbokning gäller.

Mer information om evenemanget

Tidigare reportage

Spansk afton nästa onsdag

Nästa onsdag kommer kvällens tema att vara tapas, vilket är ett samlingsnamn för smårätter som härrör från Spanien.

Vad är sushi?

Sushi en japansk maträtt som blivit allt mer populär runt om i världen. Vanligtvis förknippar man sushi med en ”riskudde” som man sätter en skivad bit rå fisk på, en så kallad Nigiri. Andra kanske tänker på en Maki, ungefär som en Nigiri fast inrullad i torkat sjögräsblad (nori). Men det finns även andra varianter av sushi, exempelvis sashimi (tunt skivade ingredienser som vanligtvis doppas i soja).

Exempel på ingredienser i sushi är tonfisk, räkor, lax, krabba, avokado, gurka, bläckfisk, ål, blåsfisk och japansk omelett. Man kan även använda olika sorters kött, kyckling och grönsaker.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.