Kulinarisk satsning på Clary’s krog med internationell kock

19 JUL 2017
Skrivet av :

Genny Bergvall är ny kock på Clary’s Krog. Hon har internationell erfarenhet och står bakom den kulinariska satsningen till hösten som innebär rätter från det japanska och koreanska köket, bland annat sushi. Dessutom blir det spansk plockmat i form av tapas. FOTO: PRIVAT

Kocken Genny Bergvall ska göra menyn på Clary’s Krog mer internationell. Restaurangens smakfulla höstsatsning kommer att innehålla sushi, tapas, vegetariskt plus rätter från det koreanska och japanska köket.
– Men vi kommer också att behålla svensk husmanskost och de klassiska rätterna, berättar Ingemar Nilsson, som driver krogen tillsammans med hustrun Charlotta.

Sushi kommer till Älvsbyn…

Det blir en spännande kulinarisk höst för läckergommar.
– Man måste våga prova. Hoppas att älvsbyborna uppskattar våra idéer, säger Genny som ursprungligen kommer från Filippinerna.
– Hon är jätteduktig. Vi är jättetacksamma över att Genny valt att arbeta hos oss. Kockar som henne växer inte på träd. Hon är något utöver det vanliga med så mycket kunskap. Hon ska förbättra, förändra och tillskjuta nya saker i vår meny. Sådant som folk i Älvsbyn har saknat, berättar Ingemar.

…liksom tapas.

Genny bor i Luleå och kom till Sverige för 17 år sedan. Innan dessa hann hon arbeta som kock i många asiatiska länder och städer; bland annat Hong Kong och Singapore.
– I Sverige finns många kinesiska och thailändska krogar. Men det koreanska och japanska köket är inte lika vanligt. Det ska bli spännande att se hur det mottas i Älvsbyn, säger Genny som började på Clary’s för tre veckor sedan.

Sushi och den spanska plockmaten tapas blir också nyheter på menyn.
– Vi kommer att köra temakvällar med just sushi och tapas plus en mängd asiatiska rätter.

Lunchmenyn kommer att erbjuda en buffé med kött, fisk, fågel och vegetariska alternativ.
– Men som sagt, vi behåller också de klassiska rätterna.

Hur trivs du i Älvsbyn?
– Jättebra! Problemet är pendlingen till och från Luleå. Men det har vi löst genom att jag bor hos Ingemar och Lotta de dagar jag arbetar, svarar Genny.

Ingemar Nilsson är lyrisk.
Hur lyckades ni värva Genny?
– Genom en bekant som Lotta var ute och promenerade med. Denna bekant berättade om Genny som precis var på väg att byta jobb. Då såg vi vår chans, svarar Ingemar.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.