Pärlan bland bilar utses i Älvsbyn

 

En av bilarna som kommer…

 

Norrbottens pärla bland bilar utses på lördag.
– Älvsbyn är ju den självklara platsen att göra detta på, säger Leif Viklund, arrangör.

Ett 30-tal utvalda bilar kommer att göra upp om titeln.
– Sedan får publiken rösta på sin favorit. Varje röst ger en poäng. De fem bästa går vidare till en slutgiltig bedömning av juryn som sedan har 50 poäng att dela ut. Det finns fantastiskt många fina bilar i Älvsbyn och övriga länet, berättar Leif.

Leif Viklund, arrangör.

Utställningen börjar klockan 17:00. Fyra timmar senare koras vinnaren.
– Vi kommer att spärra av Storgatan från Sportringen till rondellen. Där visas bilarna.

Denna snygga pärla i glas tillfaller vinnaren.

Fina priser utlovas. Ägaren av den segrande bilen får utöver äran även en vacker glasskulptur som illustrerar Norrbottens Pärla, som i detta fall symboliserar såväl Älvsbyn som den vinnande skönheten. Dessutom väntar ett presentkort på 10 000 kronor från Hälleströms Billackering, Korsträsk.
– Älvsbyns är ju Norrbottens Pärla. Vårt tanke är att detta ska bli ett årligt återkommande evenemang. Det här är början. Vi måste ju börja någonstans. Sedan hoppas jag att årets premiär blir början till något större, avslöjar Leif.

Arrangörsföreningen, Race of Snow MK, samarbetar med Ricky’s Place AB. Där vankas matförsäljning med fulla rättigheter på uteservering. Trubaduren Simon Berg Sandström underhåller mellan 21:30 och 02:00.

Samtidigt pågår, ett stenkast bort, årets Sommarparty på Clary’s Krog. En nöjesrik helg väntar på ”Bojn”.

Läs mer om Sommarpartyt här…

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.