Glenn vinnare på nytt i Fiskefestivalen

26 MAJ 2017
Skrivet av :

Glenn Westling – vann sjöfisket för andra gången.

BILDEXTRA: Tio gram. Mer skilde inte mellan ettan, Glenn Westling, och tvåan Lennart Lundberg, när fiskefestivalen i Sikfors traditionsenligt inleddes med sjöfiske i Lomtjärn på fredagskvällen.
– Jag fick två fiskar. Ganska stora. Men inte trodde jag att det skulle räcka till seger, säger Glenn som även vann sjöfisket 2012

Reglerna hade ändrats till i år. Varje tävlande fick maximalt väga in tre fiskar. Tidigare år har antalet varit obegränsat. Därför valde vissa att släppa tillbaka en del av sin fångst.

Det var kanske fel taktik. Fisken var inte lika huggvillig som den brukar och få, om ens någon, vägde in tre fiskar. Det tröga fisket sades bero på den låga vattentemperaturen. Isen låg kvar längre än vanligt på Lomtjärn denna kyliga vår. Det är inte många dagar sedan den släppte helt.

Kampen om segern blev hård. Glenn Westlings fångst vägde 1 730 gram. Tvåan Lars Lundbergs 1 720.
– Inte mycket som skilde, konstaterar Glenn som nästan tyckte att det kändes lite snopet att vinna med så liten marginal.

Glenn är en rutinerad deltagare. Han vann tävlingen även 2012. Året dessförinnan hans kollega på F 21 Kent Stråle.
– Det var lite därför jag ställde upp för första gången 2012, berättar Glenn  som tillsammans med sin fru har en stuga ovanför Grenforsen inte så långt från dammen i Sikfors, berättar Westling.

Trea kom unge Viktor Nilsson som fick en bra slant till sommarlovet. Han var glad och berättade, till eminente speakern Curt Jonsson,  strax före prisutdelningen att han drömmer om en fiskeresa med helikopter i fjällen.

Första pris var 5 000 kronor, andra 3 000 och tredje 2 000. Dessutom lottades en stor mängd fina priser ut på startnumren.

Totalt löstes ett 70-tal tävlingskort. Något färre än förra året men det publika intresset var större. Folk vallfärdade till Lomtjärn denna fina majkväll.

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.