En liten storfiskare

10 JUN 2012
Skrivet av :

Glenn Westling försvarade F21:s färger i Sikfors fiskefestival genom att vinna med den största sammanlagda fångsten. Förra året vann hans kollega Kent Stråle.
– Det blir kul att berätta på jobbet, säger Westling med ett skratt.
Men flest fiskar fick faktiskt vinnaren i barntävlingen Wille Lundberg.

På lördagskvällen radade sportfiskarna upp sig runt Lomtjärn. Till en början nappade det friskt. Flest fiskar i vuxenklassen drog Glenn Westling upp, tre stycken till en sammanlagd vikt av 3,1 kilo.

– Första gången jag deltar i tävlingen. Det var trevligt. Vi har en stuga ovanför Grenforsen inte så långt härifrån, berättar Westling.

Tvåa blev Caroline Granberg från Piteå med en fångst på 1,5 kilo, åtta gram bättre än trean Niklas Öhman, Selsborg.

Barntävlingen avgjordes i Hamptjärn. Ifjol deltog så många som 30 barn, i år var det dock bara åtta deltagare med på startlistan. Men förhoppningsvis väljer fler att komma och ställa upp i de framtida tävlingarna.

Alla deltagande barn lyckades få upp minst en fisk. Wille Lundberg hade dock sån tur att han lyckades dra upp hela 5 fiskar, något som gav honom en klar första plats. Kanske väljer han att vandra i sin fars fotspår och fortsätta fiska. Vad som dock är säkert är att farmor fick rycka in som fiskrensare.

Bakom arrangemanget finner man fotbollsherrarna från Sikfors SK. Att detta blir ett årligt arrangemang är inte omöjligt, då arrangörerna är pigga på det så länge det finns intresse bland barnen. De kan gärna kunna tänka sig att göra det till ett två dagars helgevenemang med fler aktiviteter, men om det blir av är i dagsläget oklart.

På plats fanns även hamburgare, kotletter och fika att handla. Intäkterna gick till fotbollsklubben. Priserna bestod av pengar, fiskespön, metspön, fiskedrag, väskor, fotbollar och mycket annat.

Citat

– Barnfisket är mest bara för att barnen ska få fiska, berättar Oskar Ögren

– Så länge det finns intresse så kör vi, berättar Oskar Ögren om framtidens tävlingar.

– Vi får se hur det går, berättar Oskar Ögren och syftar på alla tillstånd som måste fixas om ett helgevenemang skulle anordnas.

– Det var riktigt bra. Han har kastat själv, berättar en stolt Lars ”Tok-Lasse” Lundberg om sin sons resultat.

Topp 3

1:a blev Wille Lundberg som fick hela 5 fiskar, som sammanlagt vägde 3,6 kilo. Wille valde ett fiskespö som pris.
2:a blev Matilda Renberg med sina 2 kilo. Matilda valde en fotboll som pris.
3:a blev August Olsson med sina 1,3 kilo. August valde ett fiskespö som pris.

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND, STERLING NILSSON OCH ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.