Berit fyra på Centerns riksdagslista i Norrbotten

Nils-Olov Lindfors toppar Norrbottens-centerns riksdagslista.

Nils-Olov Lindfors, Luleå, toppar riksdagslistan för Centerpartiet i Norrbotten. Berit Hardselius, från Nybyn i Älvsbyn, återfinns på fjärde plats. Detta fastställdes vid partiets nomineringsstämma på Hotell Storforsen under lördagen.

Berit Hardselius, Nybyn, fyra på riksdagslistan.

De sex främsta på listan är; Nils-Olov Lindfors, Luleå, Linda Ylivainio, Övertorneå, Mattias Timander, Kiruna, Berit Hardselius, Älvsbyn, Johan Grön, Boden, och Marika Risberg, Piteå.

Nils-Olov Lindfors, från Sunderbyn, har drivit ett flertal företag och har – kanske något överraskande – förre vänsterpartisten Paul Lestander som förebild. Det berättade han för Älvsbyn Just Nu i samband med ett företagsbesök hos Bröderna Öhman i Tvärån inför förra riksdagsvalet.

– Jag tycker att man ska stå för sina åsikter i alla lägen. Därför uppskattade jag Paul Lestander. Han sa samma sak vid köksbordet hemma på Kallön som i riksdagen.

Lindfors sade sig också veta hur svett luktar.
– Personer som ägarna av Bröderna Öhmans är mina hjältar. Det är små och medelstora företag som bidrar till välfärden. Därför behöver vi regler som underlättar för entreprenörer. Inte försvårar, sade Lindfors.

– Jag är en politiker i verkligheten. Till skillnad från många av dagens politiker som aldrig haft ett “riktigt” jobb har jag många års erfarenhet av hur det är att vara både anställd och egen företagare.

Han vurmar för landsbygden.

– Alla behöver vi äta och jag tycker att vi skall äta både lokalproducerat och ekologiskt utan inblandning av vare sig antibiotika eller gifter. Utan en levande och fungerande landsbygd fungerar inte städerna. Jag vill att man skall kunna bo och verka på landsbygden, med tillgång till bra mobiltelefoni, snabbt bredband, väl fungerande kommunikationer och övrig infrastruktur som exempelvis väl underhållna vägar. Det skall finnas utrymme för skolor och möjlighet för företagare att fungera.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.