Anne Graf ny VD på Hydro66

14 FEB 2017
Skrivet av :

Det snabbväxande colocation-bolaget Hydro66 meddelar idag att Anne Graf blir VD.

20170214_hydro66_anne_graf”-Jag är oerhört glad att få leda nästa utvecklingsfas för Hydro66. Vårt colocation datacenter är globalt viktigt, både ur ett tekniskt och affärsmässigt perspektiv.

Colocation-branschen är mogen för kontinuerlig teknisk innovation, och det stora intresset från kunderna visar att att de gamla affärsmodellerna behöver utmanas”, säger bolagets nya VD Anne Graf.

Efterfrågan på colocationtjänster från Hydro66 har varit hög och 75 procent av första fasen på 4MW har redan sålts. Systemintegratörer, molntjänstföretag och företag med HPC-kluster har framförallt attraherats av 50 procent lägre kostnad jämfört med traditionella datacenter och under 30ms RTT till Frankfurt, Amsterdam och London.

Datacentret i Boden drivs av EU:s billigaste el, som till 100 procent är förnybar vattenkraft från Luleälven.

Hydro66 äger ett markområde med kapacitet för 45MW. Markområdet ligger strategiskt placerat för maximalt överskott vid en 120MW-transformatorstation och med mycket god tillgång till diversifierade fibervägar.

”I takt med att vi bygger ut datacentret fortsätter vi stärka upp vårt operativa team. Vår högsta prioritet är att skapa rätt kommersiella förutsättningar för våra kunder och partners”, berättar bolagets nya VD Anne Graf.

Anne Graf har tidigare varit Chief Commercial Officer på The Node Pole, en allians av privata och offentliga aktörer som guidar elintensiv industri till norra Sverige, där de optimala förutsättningarna för att driva exempelvis datacenter är ett starkt säljande argument.

”Mitt mål som VD är att leverera världsledande service för kundernas framgång och fortsätta expansionen av vår verksamhet”, säger Anne Graf.

Andy Long har som tillförordnad VD levererat en stark grund för bolagets tillväxt och kommer nu att fortsätta arbeta med Hydro66 affärsutveckling för huvudägaren Black Green Capital.

”Colocationbranschen växer snabbt och vi ser en stor efterfrågan. Det är rätt tid att bygga en stark operativ ledning för bolagets framtid och Anne har de bästa meriterna för att skapa kundframgång och ta Hydro66 till nästa nivå på marknaden”, säger David Rowe, styrelseordförande i Hydro66.

20170214_hydro66_01

En del av Hydro66-teamet vid datacentret i Boden – från vänster Alex Chiolo, Andy Long, Anne Graf, Christiaan Keet, Paul Morrison

Läs tidigare

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.