Al fick Polar Hotel att eka av skratt

26 FEB 2017
Skrivet av :
Al Pitcher drev friskt med publiken på Polar Hotel.

Al Pitcher drev friskt med publiken på Polar Hotel.

Om ett skratt förlänger livet – ja, då borde medellivslängden i Älvsbyn ha ökat rejält på lördagskvällen. Världsartisten och komikern, Al Pitcher, drev hej vilt med publiken på Polar Hotel. Gensvaret blev stort, glatt och hjärtligt.
– En underbar publik, tyckte Al.

Mungiporna var uppåt.

Mungiporna var uppåt.

Efter tre utsålda Sverigeturnéer och en show på SVT har Al Pitcher testat nytt material till sin kommande turné; ”Sverige Syndrome”. Han valde att göra det på fyra norrländska orter; Sundsvall, Hornöbergen Höga Kusten, Jokkmokk och Älvsbyn. På lördagskvällen var turen kommen till Polar Hotel.

För Al var det hans första besök i Älvsbyn.
– En trevlig bekantskap, berättade Al när han, under eftermiddagen, avslappnat tittade på engelsk ligafotboll i hotellets foajé.

Matchen som då visades var Chelsea mot Swansea.
– Men mitt favoritlag är Huddersfield, avslöjade Al.

Al 1 webb

Inom branschen finns ett uttryck; ”Det som funkar på norrlänningar funkar i resten av världen”.
– Ni brukar ju inte skratta i onödan, förklarade Al Pitcher med glimten i ögat.

Stämmer den tesen behöver han inte bekymra sig över materialet inför den kommande turnén. Det håller.

Världsartisten Al Pitcher satte nämligen skratt-musklerna i rejält arbete bland de 200 personer som betalat entré till showen. Han drev skoningslöst och igenkännande om svenska traditioner och beteenden. Även norrländska för den delen.

Al visade sig vara en mästare på att läsa publiken. På ett väldigt professionellt sätt gav han sin så kallade Work in Progress-show lokal prägel genom en ständig dialog med publiken. Al hade till och med pluggat in byanamn som Vidsel.

Al Pitcher återvänder till Norrbotten i november med sin färdiga show då han gästar Luleå.

Läs mer om Al här…

Nelly Viklund fick träffa sin idol Al Pitcher.

Nelly Viklund fick träffa sin idol Al Pitcher.

 

Publiken värmdes framgångsrikt upp av den svenske stå-upparen Jimmy Södermark från Stöde i Västernorrland. Till vardags driver han en stand up-club i Sundsvall med namnet ”Skratta med käften”.

Jimmy Södermark.

Jimmy Södermark.

De som hade bokat plats, i en fullsatt restaurang på Polar Hotel, frossade i en delikatess-buffe bestående av bland annat oxfilé och entrecoté plus dessert.

Al 4 webb

Det blev en lyckad kväll på Polar Hotel. Efter showen gick Al Pitcher ödmjukt runt bland gästerna för att ta i hand, tacka för uppmärksamheten och låta sig fotograferas.

Helena Öhlund satt längst fram, närmast scenen, och blev ett tacksamt byte för Al. Men Helena bjöd glatt på sig själv och fick en pratstund med artisten efter showen.

Helena Öhlund satt längst fram, närmast scenen, och blev ett tacksamt byte för Al. Men Helena bjöd glatt på sig själv och fick en pratstund med artisten efter showen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.