Al Pitcher testar material för världsturné i Älvsbyn

24 JAN 2017
Skrivet av :
Al Pitcher .

Al Pitcher .

Efter tre utsålda Sverigeturnéer och en TV-sänd show på SVT ger sig Al Pitcher ut på vägarna igen för att testa nytt material till sin kommande världsturné. Den 25 februari kommer han till Polar Hotel i Älvsbyn.

 
Turnén är en så kallad Work in Progress-show som innebär att Al kommer att prova nya skämt och idéer på publiken. 2015 gjorde Johan Glans samma sak inför sin världsturné. Inom branschen finns ett uttryck ”att det som funkar på norrlänningar funkar på resten”.
Showen i Älvsbyn bildar sedan grund för hans kommande världsturné, Sverige Syndrome, som har premiär hösten 2017. Showen är på Engelska med många nya skämt.
Al är känd i Sverige för de hyllade showerna ”Fika tour” (2012), ”Påtår tour” (2013) och “Nääämenit’s Al Pitcher” (2014/15).

 
Al Pitcher växte upp i Nya Zeeland, men började sin standup-karriär i London 1999. Samma år gick han till final i humortävlingen So You Think You’re Funny och upprepade bedriften två år senare i både BBC New Act Competition och Daily Telegraph Open Mic Competition.
Sedan dess har han uppträtt på de flesta komedifestivalerna i engelskspråkiga länder och vunnit flera utmärkelser så som Best Show 2009 vid Leicester Comedy Festival, Director’s Pick 2009 vid Newcastle Comedy Festival och Peoples Choice Award 2009 av Time Out Sydney.

 

2012 bjöds han in till världens största humorfestival, Just for Laughs, tillsammans med bland andra Louis CK, Eddie Izzard och Billy Connolly.
2010 flyttade Al Pitcher till Sverige och har sedan dess snabbt gjort sig ett namn på den svenska standup-scenen. Redan 2011 vann han ”Bästa manliga komiker” på Svenska Standup-galan.

 

L Pitchers miniturné:

21/2 – Sundsvall, E-Street

22/2 – Hotell Höga Kusten

24/2 – Hotell Jokkmokk

25/2 – Polar Hotel Älvsbyn

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.