Tina för traditionen vidare…siktar på 100-årsjubileum 2019

Tina Andersson för traditionen vidare i samarbete med Elisabet Nilsson Singh. FOTO: PRIVAT FACEBOOK

Tina Andersson för traditionen vidare i samarbete med Elisabet Nilsson Singh. FOTO: PRIVAT FACEBOOK

Tina Andersson blir majoritetsägare av Konditori Centrum i Älvsbyn AB.  Därmed för hon en 97-årig kafétradition i Älvsbyn vidare. 
– Jag har ju jobbat på Centrum och länge funderat på ett övertagande. Nu kom chansen att tillsammans med Elisabet Nilsson Singh driva rörelsen, säger Tina.

Läs även: Konditori Centrum lever vidare tack vare kärlek

Hon hoppas kunna öppna redan den 21 november.
– Det är målsättningen.

Gamla beprövade koncept, som palt-dagarna, kommer att bevaras. Men det blir även en del nytt.
– Vi kommer att erbjuda stekt palt. Dessutom blir det en del andra nyheter som frukostmeny och en ny lunchmeny. Vi ska också förnya fikadisken, avslöjar Tina, som är utbildad konditor och bagare.

Tidigare innehavare av Konditori Centrum har arrenderat verksamheten som har ägts av Elisabet Nilsson Singh som köpte bolaget av sin far och mor; Gösta och Greta Nilsson 1988.

Men för att bevara verksamheten har nu en ny konstruktion gjorts. Tina köper in sig i Konditori Centrum i Älvsbyn AB. Hon är förhoppningsfull.

– Jag har gått igenom tidigare årsbokslut, gjort en ny affärsplan och en budget som jag tycker känns riktigt bra.

2019 fyller Konditori Centrum hundra år!

– Cenrum är min själ och mitt hjärta, säger Elisabet som trots allt var nära att avveckla rörelsen 1998 men fick bassning av dåvarande näringslivschefen Pär Nilsson.

– Han slog näven i bordet och sa att Älvsbyn inte ska vara utan Centrum. Då tänkte jag om och kom fram till att arrendera ut det, och det är jag väldigt glad för i dag, säger Elisabeth Nilsson Singh.

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.