Dubbla segrar för Tväråns IF i Piteå inför storpublik

Viktor Johansson i sin omtalade regnbågsfärgade bil. FOTO: KRISTER PALM

Viktor Johansson i sin omtalade regnbågsfärgade bil. FOTO: KRISTER PALM

Viktor Johansson och Thomas Öhman, Tväråns IF, vann var sin klass när den andra deltävlingen av Norrlandsveckan avgjordes i Piteå på onsdagskvällen. Detta inför en storpublik på hela 3 529 betalande åskådare.

Thomas Öhman

Thomas Öhman

Viktor var i blickfånget efter att dagen innan ha blivit rikskändis för sin regnbågsfärgade bil som fick en av hans sponsorer att hoppa av samarbetet. Läs mer här…

I Piteå fick han känna av stödet för sitt ställningstagande.

– Det är enbart positivt. Det har varit så himla kul att få vara här och träffa allt folk som är positiva och glada. Kul att se att det finns bra och snälla människor i samhället. Det är så mycket bra och positivt jag fått från alla som varit runt och pratat med mig så jag är jätteglad, säger Viktor Johansson, till Norrbottens-Kuriren.

Stöttningen gav energi. Viktor vann klassen Supernationell 2400 före Daniel Loggert, Älvsbyns MS. Ett antal företag, som kan bli framtida sponsorer, har också hört av sig till Viktor efter hans ställningstagande för mänskliga rättigheter.

– Det är faktiskt någon som har hört av sig. Men jag tycker ju att det är själva saken som är viktig och pengar är ju sekundärt i den här frågan så att säga. För att hålla på med det jag håller på med måste man ju ha sponsorer. Men nu blickar vi framåt mot nya mål och möjligheter, säger Viktor till Kuriren.

Bra gick det också för klubbkamraten Thomas Öhman som körde hem segern i klassen Supercar 2 WD. Han trivs på banan i Piteå.

– Jag vet inte varför, vissa saker gillar man bara bättre än andra. I Kalix trivs jag också bra, säger han till PT.

Thomas har skaffat sig ett bra läge inför Norrlandsveckans avslutning, som körs i just Kalix på lördag.

– Målet är att vinna, men det är ju tufft.

 

FAKTA

Topp tre av den andra deltävlingen av Norrlandsveckan i Piteå.

Supernationell 2150: 1) Jens Olofsson, Lycksele MK, 2) Per Lidberg, Piteå MS, 3) Robin Lundqvist, Södra lappm. MK.

Supernationell 2400: 1) Viktor Johansson, Tväråns IF, 2) Daniel Loggert, Älvsbyns MS, 3) Ståle Lien, NMK Rana.

Supercar 2 WD: 1) Thomas Öhman, Tväråns IF, 2) Björn-Terje Heggeli, NKM Alta, 3) Linus Westman, Piteå MS.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.