Från Vikingatid till Diabetes

04 OKT 2015
Skrivet av :

BILDEXTRA: På lördagskvällen bjöds det upp till musikcafe i Nystrands Byagård inför ett femtiotal besökare från när och fjärran, med välmeriterade svensktoppssångaren Ann-Cathrine Wiklander från Sollefteå och Erik Lihm från Karlstad som spelade i 20 år med dansbandet Vikingarna.

Nystrands bygdegårds ordförande Berit Sundberg hälsade alla gäster välkomna till byan och en kväll i musikens tecken.

Därefter bjöds det på två akter med musik och berättelser där Ann-Cathrine och Erik, bjöd på sig själva, sin musik och många roliga små infall med humor och glädje från deras musikaliska liv.

Ann-Cathrine Wiklander var Lasse Berghagens första gäst då han startade upp som programledare för Allsång på Skansen, två av hennes låtar har legat etta på Svensktoppen. Hennes musikkarriär startade redan som 14-åring.

Hon är en rutinerad sångerska som kamperat med många olika orkestrar och artister som Sten & Stanley. Ann-Cathrine har även jobbat som programledare i olika sammanhang.
I dag jobbar hon i Sollefteå som diabetessköterska på det fina hälsohemmet Österåsen.

Erik Lihm, är meriterad musiker som bland annat turnerat under 20 år med Dansbandet Vikingarna tills de upplöstes 2004. I dag är han musiker och låtskrivare och producent med hemvisst i Karlstad.
Många artister och dansband har också upptäckt Eriks förtjänster som låtskrivare, exempelvis: Lotta Engberg, Vikingarna , Curt Haagers, Sten och Stanley, Mats Rådberg. med fler…

Sommaren 2012 gjorde Erik Lihm entre i Ann-Cathrines liv och då inleddes ett fruktbart samarbete mellan de båda… – Tänk att han hörde av sig till mig. Det kom som en överraskning..
-Men det var väl ödet och jag är så tacksam över vårt samarbete, säger Ann-Cathrine.

Att de två har roligt tillsammans och att samarbetet gett frukt kunde tydligt ses och höras under musikcafe i Nystrands Byagård på lördagen.

De som var på plats fick se och höra ett mycket välkomponerat program med hög musikalisk klass med en avslappnad och värmande humor under 2 x 45 minnuter.

Läs mer

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.