Kändisbesök i Nystrand – folkkär röst sjunger i bygdegården

12 SEP 2015
Skrivet av :
Tvåav dansbands-Sveriges mest kända profiler, Ann-Cathrine Wiklander och Erik Lihm, kommer till Bygdegården i Nystrand den 3 okotber.

Två av dansbands-Sveriges mest kända profiler, Ann-Cathrine Wiklander och Erik Lihm, kommer till Bygdegården i Nystrand den 3 oktober.

Hon var Lasse Berghagens första gäst i Allsång på Skansen. Två av hennes låtar har legat etta på Svensktoppen. Nu kommer en av Sveriges mest folkkära röster till Nystrand för att sjunga i bygdegården den 3 oktober. 
– Jag har aldrig varit i Norrbotten förut. Det ska bli så kul, säger Ann-Cathrine Wiklander som tar med sig Erik Lihm, meriterad musiker som bland annat turnerat 20 år med Vikingarna.

Ann-Cathrine och Erik kommer utlovar en härlig blandning av både nyskrivna låtar och Ann-Cathrines svensktoppshits. Programmet spänner över två akter på 45 minuter.
– Vi kommer även att bjuda på många berättelser från vårt mångåriga turnéliv som lockar till en hel del skratt, säger Ann-Cathrine.

Hon ser fram mot spelningen i Nystrand.
– Jag har ju mina rötter i Skellefteå men har aldrig passerat länsgränsen norrut. Nu är det äntligen dags. Mitt första möte med Norrbotten blir alltså Älvsbyn och Nystrand. Det ser jag verkligen fram emot. Jag längtar, säger Ann-Cathrine som själv bor i Sollefteå.

Att spela på musikcaféer har både hon och Erik lärt sig uppskatta.
– Närheten blir speciell. Vi får möjlighet att prata med folk i publiken. Det är härligt. Jag tror också att detta betyder något för de personer vi spelar för.

Ann-Cathrine Wiklander har turnerat land och rike runt men aldrig varit i Norrbotten. Älvsbyn och Nystrand blir hennes första besök i länet.

Ann-Cathrine Wiklander har turnerat land och rike runt men aldrig varit i Norrbotten. Älvsbyn och Nystrand blir hennes första besök i länet.

Ann-Christine började sin musikkarriär redan som 14-åring. Hon är en rutinerad sångerska som kamperat med många olika orkestrar och artister som Sten & Stanley. Ann-Cathrine har även jobbat som programledare i olika sammanhang.

Framgångarna på Svensktoppen gjorde att hennes popularitet snabbt växte sig stark. Inte minst bland TV-profiler  som Per-Erik Nordkvist och Leif ”Loket” Olsson. Därför har det också blivit många TV-framträdanden i Allsång på Skansen, Bingolotto (tre gånger), ”Hallå Sverige”, Lördans, Cafe Norrköping, Café Falun, Café Umeå med flera…

Sommaren 2012 gjorde Erik Lihm entre i Ann-Cathrines liv och då inleddes ett fruktbart samarbete mellan de båda…

– Tänk att han hörde av sig till mig. Det kom som en överraskning. Erik bor ju på Västkusten en bara bit från mina hemtrakter (skratt). Men det var väl ödet och jag är så tacksam över vårt samarbete.

Erik är en omtyckt och meriterad keyboardist efter 20 år med Vikingarna. 2008 fick han Guldklaven som ”Årets Keyboardist”

Många artister och dansband har också upptäckt Eriks förtjänster som låtskrivare, exempelvis: Lotta Engberg, Vikingarna , Curt Haagers, Sten och Stanley, Mats Rådberg. med fler…

Även Ann-Cathrine har fallit för Eriks fina melodier och under 2013 gjorde paret två CD-singlar med mestadels Eriks musik och där Ann-Cathrine svarat för de flesta av texterna. Nu finns så denna full CD där musiken till 100 % är Eriks och där Ann-Cathrine svarat för hälften av texterna.

– Särskilt roligt är att Eriks spel-kompis från Vikingarna, tenorsaxofonisten Tony Eriksson förgyller två av låtarna med sitt underbara spel. Även Erik spelar blås på denna skiva nämligen flygelhorn och ventilbasun. Erik spelar dessutom keyboard och gitarr och har arrangerat och producerat.

Flera av låtarna har redan uppmärksammats av radio stationer både i Sverige, Norge och Finland.Två av låtarna har även legat Etta på P4 Värmlandstoppen.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.