Anne vill att kommunen startar ”Top of Älvsbyn”

29 OKT 2015
Skrivet av :
Sångerskan Sofia Franzén från Piteå  på Hundberget under en videoinspelning av låten ‘The one’, med text och musik av David Lundberg från Älvsbyn. Nu vill Anne Labba att flera ska nå bergstoparna i Älvsbyn genom aktiviteten "Top of Älvsbyn. FOTO: PETER LUNDBERG

Sångerskan Sofia Franzén från Piteå på Hundberget under en videoinspelning av låten ‘The one’, med text och musik av David Lundberg från Älvsbyn. Nu vill Anne Labba att flera ska nå bergstoparna i Älvsbyn genom aktiviteten ”Top of Älvsbyn. FOTO: PETER LUNDBERG

Högsta punkten i landskapet Norrbotten finns i Älvsbyn kommun. 16 kilometer nordväst om Vidsel reser sig Vitbergets topp 594 meter över havet. Det är en av topparna som Anne Labba föreslår ska ingå i konceptet ”Top of Älvsbyn”. En aktivitet som med framgång bedrivs i Arvidsjaur och Arjeplog.

Rackbergets topp ligger 254 meter över havet och nås med lätthet från centralorten.

Rackbergets topp ligger 254 meter över havet och nås med lätthet från centralorten.

I fyra år har Arjeplog erbjudit ”Top of Arjeplog”. Aktiviteten uppmuntrar kommuninvånare och besökare att till fots bestiga ett antal bergs- och fjälltoppar varje sommar. Ett kort kan köpas där topparna som bestigits noterats med vittnesunderskrift. Den som klarat minst fem toppar deltar sedan i en utlottning av priser.

Samma koncept har sedan en tid även kopierats i Arvidsjaur. Nu tycker Anne Labba, i ett medborgarförslag, att samma sak bör anammas i Älvsbyn.

Även här i Älvsbyn borde vi kunna skrapa ihop tio toppar att besöka”, anser Anne och nämner Kanis, Hundberget, Vitberget, Rackberget med flera…

”Det är alltid roligare att bege sig ut om man har ett mål. Sen skulle det säkerligen bidra till lite gratis marknadsföring av kommunen på köpet”, tror Anne.

Älvsbyn har ju också ett flertal bergstoppar i närheten av centralorten. Något som Anne Labba tror kan locka säväl ung som gammal att ta sig upp ur soffan.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.