SM-silver och flera fina finalplaceringar

14 MAJ 2024
Skrivet av :

I helgen åkte Dansdragets ner till Skövde för att delta på SM 2024 i Bugg & Rock’n Roll danserna.
Det var dansföreningen Candanza som i samarbete med Svenska Danssportförbundet som stod som arrangör för tävlingen.
Eftersom det var ett SM så var det sju domare som bedömde dansarnas grundpuls, sväng, dansglädje, teknik och musikanpassningar. Domare var Erik Bolme Norge, Micael Brobeck, Christofer Elghorn, Bengt Hellsten, Cicki Hellsten, Anders Henriksson och Andreas Larsson.

Kvalificering fredag:
Fredagen inleddes med kvaltävlingar där de som ej var direktkvalade fick chansen att tävla om dom sista platserna till SM-dagen

  • I Bugg Grand Senior dansade Kjell Landström och Maria Engström Uttagning1 och Uttagning 2 och gick vidare till SM-finalen på lördagen.
  • I Bugg Junior tog sig Noah Videstorm Larsson och Nellie Stråmo vidare.
  • I Boogie Woogie Junior tog det stopp för Noah och Nellie, de slutade på en fin 8:e plats i tufft motstånd.
  • Robin Larsson och Jenny Nilsson tog sig också vidare från Uttagningsheaten i Boogie Woogie Senior.

SM lördag:
SM startade tidigt på lördag morgon med åttondelsfinaler i de två största buggklasserna dvs senior och vuxna.

  • I den stora tävlingsklassen Bugg Senior var Robin Larsson och Jenny Öhman direktkvalificerade och de fick dansa vidare ända upp till dueller i semifinal där de slutade på en 12:e plats.
  • I Bugg Grand Senior dansade Kjell Landström och Maria Engström kvartsfinal och slutade på 13:e plats, strax utanför semifinalen.
  • I Bugg Junior fick Noah Videstorm Larsson och Nellie Stråmo dansa semifinal och slutade på 8:e plats.

Finaldans:
Robin och Jenny dansade bra i Boogie Woogie Senior och fick vara med i den stora finalen där paret slutade på en fin 4:e plats.
Alla bäst lyckades Dansdragets junior William Johansson som under detta ”dansår” tränat och tävlat med Rebecka Ärlestig från Umeå Danskklubb. Paret var direktkvalificerade i både bugg och Boogie Woogie.
I Bugg Junior slutade paret på en fin 5:e plats efter finaldansen.
I Boogie Woogie Junior tog William och Rebecka ett ärorikt SM-silver.
Det var Dansdragets 6:e SM inteckning. Tidigare har Dansdraget taget ett JSM brons i Dubbelbugg 2010 genom Pontus Borgenstål – Emmelie Nilsson – Lisa Eliasson och ett JSM silver i Bugg 2014 genom Linus Rönnebrand – Moa Johansson. JSM brons i Bugg 2022 genom William Johansson – Nellie Stråmo.

JSM brons i Lindy Hop genom Noah Videstorm Larsson och Hedvig Wälivara. Dansdraget har även tagit ett lag – SM brons 2017 genom Lisa Lundström, Elias Johansson, William Wikström och Julia Gudmundsson

Lagledare för dagen var Anna-Karin Lundström och tränare/coach Ella Lidström

Text och foto: Maria Engström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.