Jätteroligt på Umeåcupen

23 MAJ 2024
Skrivet av :

Nöjda Älvsbygymnaster fick möta deltagare från Kiruna i norr till Sundsvall i söder vid Umeåcupen i lördags. Ett välorganiserat arrangemang i Kvinnlig Artistisk Gymnastik, med 240 anmälda.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tävlingen genomfördes i två omgångar, där gymnaster på Steg 2-4 tävlade i den första omgången och de på Steg 1 och 5-9 vid den andra.

Svea klarade överkastet
Älvsbygymnasterna ställde upp med nio gymnaster under dagen, tre i andra omgången och resterande i den första. Svea Nilsson tävlade på förmiddagen och var extra glad över att hon klarat övningen överkast i barr, första gången på tävling.

Melissa nöjdast med friståendet
Melissa Lindmark tävlade i omgång två. Hon var nöjd med dagen och sin egen prestation, särskilt med friståendeserien där hon berättar att hon lyckats hålla sig spänd i kroppen.

– Jag vinglade inte så mycket, tillägger hon.

Pepp och glada miner
Tävlingen flöt på riktigt bra hela dagen. Älvsbygymnasterna visade upp många fina serier och lyfte som vanligt varandra, och övriga gymnaster i tävlingspoolen, med pepp och glada miner.

– Det har varit jätteroligt, säger Majken Björk.

Text: Brittmari Åberg
Foto: Hanna Lindmark och Brittmari Åberg

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.