Förenings-samverkan mot bedrägerier

27 APR 2024
Skrivet av :

När Älvsbyns pensionärsföreningar /förenings-samverkan tillsammans med ABF och Sparbanken Nord  bjöd in till information om bedrägerier 24.04.24 blev Fluxenlokalen nästan för liten.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bortåt hundra personer slog sig ner vid borden med en förhoppning om att få höra att bankerna ska ta ansvar och se till att våra pengar ska vara säkra på våra konton i framtiden.

När sen kvinnorna från Sparbanken Nord började började tala om alla de olika sätt vi kan bli lurade på, blir man smått mörkrädd.

Visst, vi har hört det förut, men när alla bedrägeriformer klumpas ihop och serveras samtidigt, då blir det en vidrig soppa. En soppa som alldeles för många av oss äldre tvingas sleva i oss, medan våra konton töms.

Så mycket tröst fick vi inte från bankpersonalen. I stället påpekade de att i slutändan låg ansvaret på oss själva. Men alla klarar inte av att hantera dessa nymodigheter. Vi ska fungera som vår egen bankpersonal fast utan utbildning. Inte konstigt att det blir fel ibland. Och när det blir fel, då borde det finnas någon slags air-bag som löses ut när bankärenden verkar konstiga.

När informations-och frågestunden var färdig var det dags för kaffe och macka. PRO:s köksgrupp hade som vanligt gjort ett gediget arbete. Såna personer ska vi verkligen värna om.

Text/foto
Roger Lidgren

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.