Norrländer Juniorz levererade i Karlstad

19 MAR 2024
Skrivet av :

Rocksulan GP – Lag-tävling – Rocksulesnurren FS, UK och ITT

The Norrländer Juniorz levererade i Karlstad

I fredags åkte nio tävlande från Dansdraget tillsammans med andra dansföreningar från Norr- och Västerbotten samt Mittnorrland med ”Norrlandsbussen” ner till Karlstad.

På lördag arrangerade dansföreningen Rocksulan från Karlstad Grand Prix-tävlingen Rocksulan GP och på söndag Lagtävlingen och Rocksulesnurren för Framtidens stjärnor, Ungdomskampen och Introduktion till tävling. Tävlingen hölls i Fröding Arena. Drygt 500 dansare från hela Sverige hade samlats för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Rock´n Roll, Boogie Woogie, Lindy Hop och West Coast Swing.

Efter speakern hade presenterat dagens 5 domare, David Borg, Cicki Hellsten, Anders Henriksson, Andreas Larsson och Emil Linnerman drog tävlingarna igång.

Boogie Woogie

I klassen Boogie Woogie Junior representerade William Johansson – Rebecka Ärlestig UMDK och Noah Videstorm Larsson – Nellie Stråmo ÄDD (Dansföreningen Dansdraget Älvsbyn). Båda paren gick till final och William och Rebecka segrade och Noah och Nellie blev 6a.

I Boogie Woogie Senior kvalade Robin Larsson och Jenny Öhman in till högsta seniorklass dvs Senior A och till sist efter både en slowrunda och snabb runda i finalen så slutade Robin och Jenny på 5e plats.

Bugg

I Bugg Junior tävlade William och Rebecka samt Noah och Nellie. William och Rebecka slutade på 5e plats i finalen och Noah och Nellie på en 7e plats i semifinalen.

I den stora klassen Bugg Vuxen som bestod av 97 par kvalade Elias Johansson och Ella Lidström in till Bugg Vuxen D. Paret gick vidare från kvartsfinal till semifinal men där tog det stopp och de slutade på en 8e plats, strax utanför finalheatet.

Robin och Jenny kvalade bland 67 par in till högsta klass, Bugg Senior A, och fick dansa både kvartsfinal och semifinal och slutade på 9e plats.

I veteranklassen Bugg Grand Senior kvalade Kjell Landström och Maria Engström in till Grand Senior A och fick dansa kvartsfinal, semifinal och final och slutade på en 7e plats av 60 par.

Lagtävling

Söndagens tävlande startade med en Lagtävling där lagen kunde tävla på junior-, vuxen- eller seniornivå. Juniorungdomarna från Dansdraget, Skellefteå Dansklubb, Umeå Dansklubb samt Umeå Dansimperium samarbetade och bildade laget The Norrländer Juniorz och laget dansade grymt bra och vann hela tävlingen.

William och Rebecka ÄDD/UMDK blev 1a i Boogie Woogie Junior

Isa och Wilma UMDK blev 1a i Rock’n Roll Junior

Rebecka och Wilma UMDK blev 1a i Lindy Hop Junior

Folke, Maja icg Meja-Li SDK blev 3a i Dubbelbugg Junior

Julia och Liv UDI blev 2a i Långsam Bugg Junior

Noah och Nellie blev 1a i Snabb Bugg Junior

På söndag eftermiddag drog den sista tävlingen i gång och där hade Dansdraget endast med en tävlande trio i Dubbelbugg Vuxen ITT. Ella, Elias och William slutade på en fin 2a plats i finalen.

Tävlingarna finns att titta på i efterhand via DansTV.se

Nästa och vårterminens sista tävlingsresa för Dansdraget kommer att gå till Skövde den 10-11 maj då SM 2024 i Bugg och Rock’n Roll danserna går av stapeln.

Text: Maria Engström

Foto: Maria Engström, Ella Lidström och Helene Eklund

Dansdraget

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.