Premiär för Vinterettan i Älvsbyn

13 FEB 2024
Skrivet av :

Foto: Krister Palm.

Fyra Älvsbygymnaster kom till start vid premiären av den nya tävlingen Vinterettan som denna gång arrangerades i Älvsbyn av Älvsbygymnasterna.
Vinterettan är en del av ett nytt tävlingsupplägg inom norra gymnastikregionen, att arrangera separata och mindre tävlingar för gymnaster på Steg 1. Tävlingen kommer att gå två gånger per år och rotera mellan Älvsbyn, Luleå och Arvidsjaur.
Älvsbygymnasterna hade roligt.
Till söndagens tävling i Kvinnlig Artistisk Gymnastik var gymnaster från just Älvsbyn, Arvidsjaur och Luleå inbjudna. Totalt deltog 19 gymnaster. Älvsbygymnasterna hade jätteroligt på tävlingen och hejade på varandra. De var nöjdast med varsitt redskap, men allt hade varit roligt. Hanna Lundström var nöjdast med hopp, Agnes Brännström med barr, Elma Johansson med bom och Alma Westbom med fristående.
– Det är kul med tävling på hemmaplan, skönt att det går snabbare och att man inte behöver åka så långt, säger tränare Emelia Lundberg.
Snabb tävling.
Tävlingen flöt på bra och efter cirka två timmar var allt från uppvärmning och tävling till prisutdelning klart och alla gymnaster hade fått medalj och diplom för sitt deltagande.
– Det har gått bra, säger tävlingsansvarig Emma Isaksson. Det är roligt att arrangera så att alla får chans att delta, träffa varandra och öka gemenskapen föreningar emellan.

Skribent: Brittmari Åberg.

Foto: Krister Palm.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.