Norrlandsmästerskapen Guldsnurren FS/ITT/UK Guldsnurren N

04 DEC 2023

I lördags åkte Dansdraget ner till Skellefteå för att delta Norrlandsmästerskapen som är en sammanslagning av Norr och Västerbottens Danssportförbund och Mittnorrlands Danssportförbund. Den prestigefyllda tävlingen arrangerades i Eddahallen av Skellefteå Dansklubb. Domare för dagen var Christofer Älghorn, Emil Linnerman och Lennart Näsholm.  Vilken dag, 14 dansare tog hem 15 pallplatser. Robin Larsson och Jenny Öhman dansade grymt bra. De ställde upp i boogie och bugg på två tävlingar och tog hem 3 guld- och 1 silver-plats.

Norrlandsmästerskapen

I Boogie Woogie tävlade tre par. I Boogie Woogie Junior blev William Johansson och Rebecka Ärlestig från UMDK 2a och Noah Videstorm Larsson och Nellie Stråmo 3a. I Boogie Woogie Senior segrade Robin Larsson och Jenny Öhman.

Även i buggen gick det bra för de 5 par från Dansdraget som tävlade

I Bugg Junior hade Dansdraget 2 par i finalen. William och Rebecka blev 3:a och Noah och Nellie 6:a. I Bugg Vuxen tävlade Elias Johansson och Ella Lidström och paret tog sig till semifinal och slutade på en fin 10:e plats. I Bugg Senior blev Robin och Jenny 2:a och i Bugg Grand Senior segrade Kjell Landström och Maria Engström

Guldsnurren FS/ITT/UK

Under hösten 2023 har Danssportförbundets nya reglemente och tävlingsbestämmelser börjat att gälla och tidigare under lördag förmiddag fick det nya tävlingsgrupperna Framtidens stjärnor, Introduktion till tävling och Ungdomskampen tävla under lite nya former. Dansdraget ställde upp med tre par och en trio.

I FS tävlade Märta Nilsson och Lina Sundman för andra gången denna höst och erhöll en massa stjärnor i sin bedömning och fick fina danspokaler.

S

I klassen ITT Bugg Senior kom det nysammansatta paret Göran Långström och Anna-Carin Andersson på 3:e plats och i Lindy Hop Junior segrade William Johansson och Ella Lidström.

I Dubbelbugg Vuxna tävlade en helt ny trio som bestod av Elias Johansson, William Johansson och Elle Lidström. Elias, William och Ella segrade och fick tränga ihop sig på översta prispallen.

Guldsnurren N

På eftermiddagen arrangerade även en nationell tävling där dansare utanför distriktet också kunde vara med och tävla. Dansdraget ställde upp med fem par.

I Boogie Woogie Junior blev William och Rebecka 2:a och Noah och Nellie 3:a och

Robin och Jenny segrade i Boogie Woogie Senior.

I Bugg Junior fick William och Rebecka kliva upp på 2:a plats och Noah och Nellie fick också dansa final och slutade på en 6:e plats. I Bugg Vuxen fick Elias och Ella dansa semifinal och slutade på en 11:e plats. I Bugg Seniorklassen segrade Robin och Jenny och i Bugg Grand Senior blev Kjell och Maria 2:a

Lagledare för dagen var Magnus Lidström.

Text: Maria Engström