Seniorpub i Älvsbyn

02 NOV 2023
Skrivet av :

Fredagen  28:e oktober var det dags för senior-pub i Älvsbyn. Några försiktiga snöflingor dalade ner över byn när medlemmarna i de många föreningarna samlades för några trevliga timmars samvaro.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi blev väl omhändertagna av personalen på Villa Sparta, och det tog inte lång tid innan vi satt bänkade vid borden. Tallrikar fylldes med god mat vid buffén,  glasen fylldes av annat, och vi fylldes av båda.

Vi var sådär 75 personer på plats, och till synes trivdes alla förträffligt. Man ser  att en sån här enkel tillställning fyller ett stort behov för oss äldre. Att bara få komma ut en fredagafton och umgås med andra glada människor. För en stund glömma det vardags-gråa. Det blir en liten guldkant på tillvaron.

Samtidigt är det så, att det totala medlemsantalet i dessa föreningar är mångdubbelt större. Synd att vi inte lyckas locka ut fler till våra olika aktiviteter. En liten uppmaning, ni som är medlemmar men inte brukar gå på de olika evenemangen, var inte rädda att komma. Man vet aldrig, ni kanske skulle tycka att det vore trevligt. Det är i alla fall inte farligt. Och om ni mot förmodan ännu inte är medlemmar i någon av våra fantastiska föreningar, tveka inte att slå till.

När tre timmar gått hade de flesta brutit upp, nöjda och belåtna. Och jag är ganska säker på att hotellpersonalen också var det. Det är nog sällan de har så lugna fredagkvällar.

Text och foto/ Roger Lidgren

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.