HockeyTrean Norrbotten, Region Norr.

24 NOV 2023

Fackeltåg innan match.

Vinst i Älvåkrahallen mot Rosvik IK med 6-2.

En lite trevande match första kvarten där båda lagen hade chanser att göra mål, men Älvsbyn satte sina chanser och hade 2-0 efter den första. Andra blev en jämnare period där bortalaget visade lite mer kampvilja och perioden slutade 1-1. I tredje gick hemmalaget ut lite lugnare och lät Rosvik ha pucken lite mer men Älvsbyn var sylvassa i sina avslut och vann perioden med 3-1 och matchen med 6-2 efter mål av Daniel Nordlund (1-0), Alexander Sundh (2-0), Gunnar Nordlund satte både (3-0 och 5-2) som just nu är inne i ett stim av poäng, John Ek (4-1) och Oskar Viklund gjorde (6-2). Skotten blev 41-32 till hemmalaget, nämnas bör ju att matchens målvakter Felix Johansson i Älvsbyn och Jonathan Larsson i Rosvik gjorde båda en finfin insats med många fina räddningar. Dagen till ära hade vi besök av Aftonbladets Marcus Leifby och Filip Lindfors från Aftonbladet. De spelade in ett avsnitt av ”Hockeyresan” i Älvsbyn i samband med A-lagsmatchen, hockeyresan är en serie där de reser runt på gräsrotsnivå och tar tempen i olika samhällen/föreningar. Innan matchen samlades massor av Älvsbyspelare och gick ett fackeltåg mot Älvåkrahallen. Matchen drog ganska mycket folk, en snabbräkning på ca 170 besökare.