En riktig soppa hos Älvsby PRO

22 OKT 2023
Skrivet av :

När Älvsbyns PRO onsdagen den 18/10 hälsade medlemmarna  välkomna stod det älgköttsoppa på menyn. Drygt fyrtio medlemmar hade samlats för ett par timmars samvaro.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ordföranden Sigvard Lundgren som stod för köttet berättade att man haft vissa svårigheter att överlista skogens konung. Tack och lov lyckades det till slut, och vi kunde njuta av den mustiga soppan med klimp. Gott.

När tallrikarna var tömda greppade Ann-Catrin Nordlund mikrofonen. Bland annat berörde hon en insändare i Piteå-Tidningen där en älvsbybo beklagat sig över att en butiksanställd inte upplyst honom att han hade rätt till procent som medlem i en pensionärsförening.

Mötesdeltagarna var nog ändå eniga om att det är vi själva som ska hålla rätt på vad vi är medlemmar i och vilka butiker som ger oss procentrabatt. Och att vi har giltigt medlemskort att visa upp. Vi ska vara tacksamma att det finns handlare som ger oss denna rabatt. Hon nämnde också den planerade IKEA-resan i november.

Inga-Britt Nyberg tog upp en mycket viktig fråga, nämligen läkemedelsförskrivningen. Om man nu har ett antal mediciner, kan man då vara säker på  att dom fungerar ihop, eller hemska tanke, att effekten blir som mellan Hamas och Israel. Med lite otur kanske man blir sämre istället för bättre. Det finns förmodligen ett antal människor som drabbats. Ett svårt ämne, men viktigt.

Till slut serverades kaffe och som vanligt en god kaka signerad Alva Malm. När lottdragningen var avslutad fick arrangörerna motta en varm och välförtjänt applåd. Sen var det dags att bege sig ut i höstkylan.

Text och foto  Roger Lidgren/PRO

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.