Medlemsträff hos Älvsby PRO

25 SEP 2023
Skrivet av :

Onsdagen den 20:e september bjöd Älvsbyns PRO  på rökt sik med tillbehör.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Ett femtiotal  medlemmar bänkade sig i god tid vid de dukade borden innan det var dags för vår ordförande Sigvard Lundgren att säga några välkomnande ord.

Han tryckte speciellt på bekymret med det sjunkande medlemstalet, men lovade samtidigt att de som lyckas värva en ny medlem har möjligheten att bli miljonärer. Ja, med hjälp av den skraplott som de ska få.

Sedan var det dags för den rökta siken. Den var fångad av Sigvard med hjälp av Leif Nyberg, och både siken och den egentillverkade romsåsen blev uppskattade. Det  märktes på den tystnad som lägrade sig i lokalen. Smaskande läten och några rop på mer salt var det som hördes.

När vi nöjda lagt ifrån oss besticken var det dags för kaffe och kakor, även det var till belåtenhet.

Sen grep Inga-Britt Nyberg mikrofonen. Hon började med att informera om Fluxen-frågan. Den har gått lite i stå eftersom kommunen har tillsatt en utredning rörande hela sitt fastighetsbestånd.  Något slutdatum på den är inte utsatt.

Hon nämnde också TTR. Det står för Tillgänglighet och Trygghetsrådet. Där ingår förutom kommunen flera ideella föreningar. TTR kan man väl säga är ett slags bollplank där vi har möjlighet att  påtala sådant som vi tycker borde förbättras  i kommunen. En möjlighet till dialog mellan de styrande och befolkningen.

Hon tog också upp det som börjar vara akut; den sista februari ska den nuvarande PRO-lokalen vara tömd.  Bord och stolar ska bort, köksutrustning likaså. Och en massa annat plock. Allt ska väck! Vi säger bara en sak: HJÄLP!

För att skingra tankarna lite avslutade vi mötet med ett Quiz. Hur var det nu, var det verkligen Donald Trump som blev stark av spenat? Det och mycket annat hann vi grubbla på innan det var dags för lotteridragning och hemtransport. Och tänk gärna på det, när ni åker hem då står kökspersonalen fortfarande och diskar.

Text och foto: Roger Lidgren/Älvsby PRO

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.