Linda och Emelia fick varsitt stipendium

25 SEP 2023
Skrivet av :

Älvsbygymnasternas tränare Linda Jacobsson och Emelia Lundberg har tilldelats varsitt stipendium för deras goda arbete inom föreningens barn- och ungdomsverksamhet.

Linda utsågs till Älvsbyhus Ungdomsfonds stipendiat medan Emelia mottog ÄIF Stora ledarklubbs stipendium. Prissumman var 15 000 kr respektive 1 500 kr för stipendiaterna.

Linda har varit ledare inom Älvsbygymnasterna i fem år. Hon började inom Bamsegympan när dottern ville börja och gick vidare till Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KvAG) därefter. Emelia har varit ledare i två år i föreningen. Som tolvåring började hon som hjälpledare inom Bamsegympa och KvAG.

De har båda utvecklats inom respektive ledarroller under årens lopp och är viktiga för föreningens fortsatta utveckling. Linda och Emelia vill det bästa för barnen/ungdomarna de tränar och arbetar för att de ska få utvecklas i sin egen takt och känna att de lyckas.

Utmärkelsen av Emelia Lundberg och Linda Jacobsson tillkännagavs under Nationaldagsfirandet i Älvsby kyrka 6 juni.

Text: Brittmari Åberg/ Älvsbygymnasterna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.