Älvsby 2-dagars

06 AUG 2023
Skrivet av :

Älvsby 2-dagars på Högheden blev en dundersucce, bra väder hela helgen hjälpte nog till att fylla åskådarsektionen, samt hoppborg och de alltid så goda hamburgarna. Sen är det alltid lika trevligt att besöka Älvsby motorklubb, glatt och trevligt bemötande från alla som på något sätt jobbar med tävlingarna. 140 startande ekipage som alla gjorde sitt bästa för att ta så många poäng som möjligt och ta sig till den slutgiltiga finalen. I juniorernas final knep Malte Forsman en hedrande andraplats efter Gustav Olofsson  (NMS Boden)och det med en krånglande bil hela helgen. I damfinalen kom Emelie Hjertberg (tväråns IF) tvåa efter Sanne Ollila (Bk Dundret). I veteranklassen blev Älvsbyförarna Dan Gustavsson och Tommy Larsson 5:a respektive 6:a. I seniorklassen tog Niklas Norström (Jörns MK) förstaplatsen, där kom Älvsbyns Petter Larsson på en 5:e plats. Sedan kördes det en Superfinal med de bästa från alla finaler där Niklas Norström vann och därmed gick som vinnare genom hela helgen. Samtidigt som det kördes folkrace så kunde man köpa sig en flygtur på Älvsby flygklubb som ligger granne med motorbanan för att se anläggningen från ovan.

Foto: Krister Palm.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.