Roligt Sommarläger för gymnaster på Steg 5-6

Förra helgen arrangerade Älvsbygymnasterna sommarens första av tre planerade inbjudningsläger i Älvsbyn. Platserna till lägret var eftertraktade och när anmälan öppnade tog det bara tio minuter innan lägret var fullbokat och reservlistan fylldes på.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 Åtta lyckliga fick varsin plats. Gymnasterna kom från Gällivare, Jokkmokk och Älvsbyn. Några har varit med förut och för några var det första gången på Sommarläger i Älvsbyn.

Premiär för Hanna på Sommarläger
Tränarna stod Älvsbygymnasterna för. Steg 3-utbildade Linnea Åberg, 24, har varit med från starten och det här blev hennes 24:e Sommarläger som ledare. För Hanna Lindmark var det premiär, fast hon har varit ledare på andra läger förut.

Så utvecklande träning som möjligt
Helgen bjöd på massor av kul gymnastik, grunder och svårigheter med fokus på de fyra redskapen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik; hopp, barr, bom, matta. Deltagarna fick också träna i snurräck, öva över grop, ner till grop och på trampolinen samt köra gymnastiska hopp. Allt för att träningen skulle vara så utvecklade som möjligt. Det fanns också tid inplanerad för ”gympa-pingis” och fri tid då gymnasterna själva fick välja vad de ville träna på.

Nöjda gymnaster och tränare
Det var varmt i gymnastikhallen, så tränarna anpassade träningen därefter. Men trots värmen var gymnasterna glada över att få vara på läger i Älvsbyn. Det är något särskilt att få träffas på ett mindre läger, att få mötas och träna med andra gymnaster och tränare. Gymnasterna var mycket nöjda, och det var tränarna också.

– Det har varit så roligt att träna er för ni har varit så glada och positiva och har tränat på så bra, trots att det varit så varmt, säger tränarna till gymnasterna vid avslutningen.

Text: Brittmari Åberg
Foto: Anders Åberg
Älvsbygymnasterna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.