NBD firar 50 År

16 JUN 2023
Skrivet av :

Grundaren Anders Jansson och VD Zara Forsman.

Norrbottens bildemontering fyller 50 år.

Det blev en fantastisk dag i Storsund i strålande fint väder, 50:årsfirande och invigning av nya lagerhallen, ackompanjerad av sprängning av krockkuddar och god mat kunde inte bli en bättre mix. Finbesök av Älvsbyns kommunalråd Johan Dahlqvist och vice Stefan Lindbäck som frotterade sig med alkoholfri bubbel, god mat och snabb bil samt oigenkännlig bil modell ihopknölad.

Lärorik rundvandring där det blev uppenbart hur viktigt bilskrotens arbete är vad gäller återvinning, en resa som för Anders Jansson började för 50år sedan i ett gammalt bussgarage i Storsund. Från början lyftes bilarna in per mankraft, idag är det två hjullastare som utför det jobbet. Från början hade Anders alla detaljer i huvudet, numera är allt sökbart i datorer. Eftersom åren gick behövdes större ytor så lagerbyggnader uppfördes och mark köptes till, Anders anlade en fotbollsplan till byn efter att han köpt marken där byns fotbollsplaner låg. Motorsport har under alla år engagerat Anders Jansson och han har sponsrat åtskilliga förarekipage samt Älvsby motorsällskap stort under åren. Hösten 2021 beslutade NBD.s styrelse att sälja bolaget till Autocirc-konsernen europas största aktör inom skapandet av återvinningscykler inom bilindustrin. Resan fortsätter med siktet inställt på att vara förberedda på framtidens utmaningar vad gäller elbilar och ännu effektivare miljötänk, ett uppdrag jag inte tvekar på att de ska klara av, oerhörd kompetens och ödmjukhet i hela familjen NBD kommer hålla dem till fortsatta vinnare alla kategorier.

Foto: Krister Palm.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.