Karin Bodin utses till Årets Företagare 2023

10 MAJ 2023
Skrivet av :

Polarbrödskoncernens vd prisades för sin entreprenörsanda och sitt framgångsrika ledarskap när hon under tisdagen fick ta emot Albert Bonniers pris ”Årets Företagare”.

Karin Bodin, vd Polarbrödsgruppen, årets pristagare till Albert Bonniers pris ”Årets Företagare”.

Sedan 1987 har Albert Bonniers pris Årets Företagare årligen delats ut av tidningen Dagens Industri.
Syftet med utmärkelsen är att hylla de personer som med stort engagemang driver framgångsrika bolag, har föredömliga ledaregenskaper, och är en inspiration för både befintliga och framtida entreprenörer.
– Det är en mycket stor ära att utses till Årets Företagare.
Jag hade inte trott att det var möjligt eftersom Polarbröd redan fått denna utmärkelse på 90-talet.
Jag delar priset med alla fantastiska medarbetare i Polarbrödskoncernen. Vi har klarat att komma tillbaka efter vår stora brand. Nu riktar vi blicken framåt och fortsätter att jobba långsiktigt med att ställa om matsystemet, säger Karin Bodin, vd på Polarbrödskoncernen.

Juryns motivering lyder:
Karin Bodin, femte generationens bagare, har framgångsrikt och uthålligt drivit Polarbrödsgruppen sedan många år. Karin är en sann och envis entreprenör. Hon har visat en obändig vilja att bygga upp verksamheten igen efter branden av fabriken i Älvsbyn. Karin har ett långsiktigt perspektiv, tagit modiga beslut och visat ett gott ledarskap under krisen. Under Karins ledarskap har Polarbrödsgruppen också blivit ett föredöme för hållbar omställning, bland annat genom energiförsörjning med egna vindkraftverk, förnyelsebara förpackningar och hållbara transporter med tåg och el-lastbilar. Årets vinnare är en inspiration för andra entreprenörer och en förebild för framtida generationer.
Årets Företagare 2023 utsågs av en jury bestående av Hans-Jacob ”Nisse” Bonnier, ledamot i DI och Bonnier Family Council samt ordförande i European Business Press, Mariana Burenstam Linder, grundare och tidigare delägare i Burenstam & Partners, Peter Fellman, chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Industri, Johan Andersson, vd för Mellby Gård, Dimitris Gioulekas, vd för Knightec, och Jenny Lindén Urnes, ägare och styrelseordförande för Lindéngruppen.

Källa: Pressmeddelande Polarbröd

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.