Bra kämpat på Umeåcupen

18 MAJ 2023
Skrivet av :

När Umeå GF arrangerade terminens sista tävling i Kvinnlig Artistisk Gymnastik i region Norr kom tio Älvsbygymnaster till start. Älvsbyklubben hade tävlanden på Steg 1, 5 och 6.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Totalt deltog ca 140 gymnaster från föreningarna i Kiruna, Malmberget, Arvidsjaur, Älvsbyn, Luleå och Umeå i lördags, de tävlade på Svenska Stegserierna Steg 1‑9.

Det har varit roligt
Fyra av Älvsbygymnasterna tävlade på Steg 1 i första omgången. De fick gå runt med en annan tränare än vanligt, men det gick också bra.

– Det har varit roligt, summerar Linnea Sundkvist förmiddagen.

Fina friståenden
Resterande Älvsbygymnaster tävlade i andra omgången. Det var lugnt och skönt i tävlingshallen, då och då piggades publiken upp av att musiken startades när någon skulle köra ett fristående på Steg 6-9.

Älvsbygymnasternas Hilma Lindahl var en av de som lyckades visa upp ett riktigt fint fristående, efter en lång väntan på sin tur. Hilma har växt in i serien allteftersom och utförandet blir bara bättre och bättre. Sedan bjöds publiken på dubbla volter av ett par Umeågymnaster på Steg 9 också! En inspiration för de tävlingsgymnaster som tittade på.

Nöjdast med barren
Isabelle Norén och Lovisa Grahn tyckte att det varit roligt att tävla och var allra nöjdast med sina barrserier.

– Jag är glad att jag fick ihop hela barrserien, säger Lovisa.

Det blev allt som allt en trevlig dag i gymnastikhallen i Umeå, med många fina insatser.

– Bra kämpat, säger tränaren som följde gymnasterna i första omgången.

 

Text:  Brittmari Åberg / Älvsbygymnasterna
Foto: Alva Eriksson o Hanna Lindmark / Älvsbygymnasterna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.