Dansdraget levererade i Enköping

02 APR 2023
Skrivet av :

I fredags åkte Dansdragets tävlande tåg ner till Enköping.
På lördag arrangerade dansföreningen ENA Bugg & Swing från Enköping R-tävlingen Enasnurren och N-tävlingen Enabuggen. Tävlingen hölls i Fjärdhundraskolans Sporthall ca 15 km utanför Enköping. Drygt 350 dansare från drygt 30 olika dansklubbar från Sverige hade samlats för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Rock´n Roll, Boogie Woogie Lindy Hop.

Efter att speakern hade presenterat dagens 3 domare, Gabriella Älghorn, Cicki Hellsten och Mikael Moilanen inleddes tävlingsdagen med den Regionala tävlingen Enasnurren där alla R-dansare i åldersgrupperna barn, ungdom, junior, vuxen, seniorer 35+ och grand seniorer tävlade.

På eftermiddagen startade den Nationella tävlingen Enabuggen med tävlande från C – A klasser. Dansdraget ställde upp med 9 tävlande i bugg och boogie woggie.

I Boogie Woogie Junior C blev det en seger genom William Johansson och Nellie Stråmo som i och med detta kan avancera vidare till klassen Junior B.
Även i Boogie Woogie 35+B blev det en seger genom Robin Nilsson och Jenny Öhman.
I Bugg Junior C tävlade Noah Videstorm och Nellie Ståmo och även de fick kliva högst upp på prispallen.
Elias Johansson och Ella Lidström som i vanliga fall inte tävlar med varandra tävlade i Bugg Vuxen C och dansade uttagning och semifinal och slutade på en fin 8:e plats.

I Bugg Senior 35+B blev det ett silver när Robin och Jenny fick kliva upp på prispallen för andra gången denna dag.
I Bugg Grand Senior kom det fjärde guldet för dagen genom veteranerna Kjell Landström och Maria Engström
Till höger om Kjell och Maria ser ni dansparet Bert och Britt som dom flesta känner igen från TV-programmet Talang.

Tävlingen finns att titta på i efterhand via DansTV.se

Nästa och vårterminens sista tävlingsresa för Dansdraget kommer att gå till Skövde den 19-20 maj då SM 2023 i Bugg och Rock’n Roll danserna går av stapeln.

Text: Maria Engström
Foto: Maria Engström, Anna-Karin Lundström och Ella Lidström
Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.