Smygpremiär för nya Norrlandskusten

19 MAR 2023
Skrivet av :

Ingela Karlsson, tf vd Länstrafiken i Norrbotten och Helena Öhlund, ordförande för direktionen RKM i Norrbotten

Den 1 april kliver Connect Bus Söne AB in som trafikföretag och under helgen fick chaufförer och representanter från Länstrafiken en visning av bussarna.
– Det känns bra att vi redan från start lär känna varandra för att uppnå det vi alla vill nå, att ge våra resenärer den bästa hela-resan-upplevelsen, säger Helena Öhlund, ordförande för direktionen RKM i Norrbotten.

Norrlandskusten är en av Norrlands största busslinjer som sträcker sig från Umeå till Haparanda och som drivs gemensamt av Länstrafiken i Västerbotten och Länstrafiken Norrbotten.
Det är en stor variation av resor längs med sträckan med allt från dagliga arbets- eller studiependling till sjukresor.
– Vi är glada att vi nu har en långsiktig operatör på plats där vi tillsammans kan vidareutveckla vårt erbjudande längs med kusten, Ingela Karlsson, tf vd Länstrafiken i Norrbotten.

Connect Bus Söne AB ingår i koncernen Connect Bus och är väl etablerat på kollektivtrafikmarknadeni andra delar av landet.
Huvudorten är idag Göteborg där de bedriver kollektivtrafik bland annat på uppdrag av Västtrafik, Länstrafiken i Örebro och Kalmar Länstrafik.
– Det känns hedrande att ha fått förtroendet från Länstrafiken i Norrbotten och Västerbotten att driva denna väldigt unika trafik, som knyter ihop stora delar av Norrlandskusten.
Med nya fordon och tillsammans med alla medarbetare inom Connect Bus ska vi göra allt vi kan för att leverera en pålitlig och attraktiv trafik till alla resenärer, Jonas Kempe, vd Connect Bus.

Källa: Pressmeddelande – Länstrafiken Norrbotten

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.