Härlig stämning på Anatoli Cup

12 DEC 2022
Skrivet av :

Närmare 130 gymnaster samlades i Älvsbyn för att mäta sin styrka och smidighet på Anatoli Cup i lördags. Stämningen var på topp när de hejades fram av publiken och varandra. Älvsbygymnasterna var näst största förening med 36 deltagare.

Övriga tävlande kom från Lulegymnasterna,  Polcirkelgymnasterna Jokkmokk och IFK Arvidsjaur GK.

Testa och se vad man kan

56:e Anatoli Cup bjöd på glädje och kämpaglöd i tio grenar, såsom löpning, benlyft, repklättring, stillastående längdhopp, spagater och brygga med mera.

– Själva tävlingen är en kul grej för att man får testa och se vad man kan, säger Donja Nialepka.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Roligt och nostalgi

Donja, 18, har tränat gymnastik till i våras. Nu är hon tränare istället. Lillasyster Varja Nialepka, 16, slutade något tidigare men blir alltid inbjuden av sin f.d. tränare att delta.

– Det har varit roligt idag, det är nostalgi, säger Varja med ett leende.

Båda systrarna är överraskade över vad de klarat av.

– Det har varit väldigt kul och jag är överraskad över att jag körde allting, säger Donja.

Personliga rekord

Ellen Lundberg, 10, och Isabelle Norén, 13, var särskilt nöjda över ett par personliga rekord. Isabelle hade fått göra alla brytningar för första gången, Ellen lyckades perfekt med både spagat och brygga.

Flitigt deltagande

Hilma Lindahl, 13, fick plakett för en efterlängtad 10:e start medan Jonna Isaksson, 11, och Sanna Isaksson, 10, fick varsin för 6 starter vardera.

Ännu en rolig dag i gymnastikhallen!

Text: Brittmari Åberg
Foto: Anders Åberg

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.