SM-debut med mersmak

14 NOV 2022
Skrivet av :

William och Nellies SM-debut slutade med ett SM brons.
I helgen åkte Dansdragets ner till Uppsala för att delta på SM 2022 i Bugg & Rock’n Roll danserna. Det var Uppsala Bugg & Swing som i samarbete med Svenska Danssportförbundet som stod som arrangör för tävlingen. Eftersom det var ett SM så var det sju domare som bedömde dansarnas grundpuls, sväng, dansglädje, teknik och musikanpassningar. Domare var Micael Brobäck, Christoffer Elghorn, Gabriella Elghorn, Bengt Hellsten, Cicki Hellsten, Mikael Moilanen och Lennart Näsholm.

Dagen inleddes med uttagningar i de två största buggklasserna dvs 35+ och vuxna.

I Bugg SM för vuxna tävlade Martin Nilsson och Lisa Lundström samt Axel Lindh och Mikaela Bliderud. Båda paren slutade på 42:a plats.

I den allra största tävlingsklassen Bugg 35+ bestående av 92 par tävlade Roger Bergman och Mona Dahlberg samt Kjell Landström och Maria Engström. Roger och Mona slutade på plats 70 och Kjell och Maria på plats 26.

Dansdragets juniorpar William Johansson och Nellie Stråmo fick dansa Bugg semifinal och var ytterst nära att gå till final. Paret slutade på en fin 7:e plats.

Efter lunch var det dags för invigning med inmarsch av ett par från alla de 43 deltagande föreningarna, tal av representanter från Uppsala Kommun och Danssportförbundet samt skönsång av Orphei Drängar.
Efter invigningen drog finalpasset i gång och i JSM Boggie Woogie var det nu dags för William och Nellie att tävla igen men nu i sin favoritdisciplin. Paret fick dansa final och sen sätta sig i greenroom och nervöst vänta på resultatet. Det var ingen tvekan om den sanna glädjen som uppstod hos William och Nellie när speakern ropade upp par 300 som pristagare av bronset.

Vilken fantastisk debut och vilket fantastiskt resultat eftersom William och Nellie inte har kunnat träna kontinuerligt under hösten pga Williams skolgång i Älvdalen. Kvalitetsträning under sporadiska hemresehelger och lov före kvantitetsträning kan också ge ett bra resultat.

Lagledare för dagen var Anna-Karin Lundström och tränare/coach Elias Johansson

Det var Dansdragets 4:e SM inteckning. Tidigare har Dansdraget taget ett JSM brons i Dubbelbugg 2010 genom Pontus Borgenstål – Emmelie Nilsson – Lisa Eliasson och ett JSM silver i Bugg 2014 genom Linus Rönnebrand – Moa Johansson. Dansdraget har även tagit ett lag – SM brons 2017 genom Lisa Lundström, Elias Johansson, William Wikström och Julia Gudmundsson.

Text och Foto: Maria Engström/Dansdraget

Se på Dans Tv från SM i Uppsala William och Nellie i Finalen vid 1.29.00

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.