Rolig gymnastiktävling i Kiruna

25 OKT 2022
Skrivet av :

Stor glädje, god sammanhållning och många fina serier vid höstens premiärtävling. Älvsbygymnasterna ställde upp med femton gymnaster på Höstcupen i Kiruna.

I vanlig ordning stod GK Norra Norden som arrangör för höstens första tävling, som lockade ca 120 gymnaster från alla föreningar med Kvinnlig Artistisk Gymnastik i Norrbotten.

Härlig klubbkänsla
Det blev en riktigt rolig dag med många lyckade serier och moment för Älvsbygymnasterna, men bäst av allt är den fina sammanhållningen i föreningen. Gymnasterna peppar, stöttar och hejar fram varandra.

– Det är så roligt att se, säger tränare Hanna Lindmark.

Fina friståendeserier
Maja Jacobsson och Hilma Lindahl på Steg 6 samt Jonna Isaksson på Steg 5 var några av de som verkligen lyfte sig i utförandet av sina friståendeserier, där uttrycket blir allt viktigare i de högre Stegserierna.

Lea Näzelius, Alba Johansson och Emelie Lund tävlade på Steg 1, Emelie debuterade, och de var nöjda.

– Det är alltid matta (fristående) som är svårast, tycker Alba.

Rolig tävling och tågresa
Hemresan präglades av skratt, bus och glädje på tåget. Gymnasterna tycker att tävlingen i Kiruna är så rolig och undrar:

– Varför tävlar man bara där en gång per år?

Text: Brittmari Åberg
Foto: Anders Åberg
Älvsbygymnasterna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.