Polarbröd ökar produktionen

26 OKT 2022
Skrivet av :

 Polarbröd ökar produktionen och nyanställer i Älvsbyn

Polarbröd utökar produktionen i det nybyggda bageriet i Älvsbyn för att tillgodose en allt högre efterfrågan. Produktionsökningen innebär också att företaget nyanställer personal till bageriet.

– Det är fantastiskt roligt att efterfrågan på våra produkter ökar så att vi kan fortsätta satsa och utveckla våra bagerier. Nu lägger vi till ytterligare ett skift i Älvsbyn och nyanställer sex medarbetare, säger Daniel Wikström, produktionsdirektör på Polarbröd.

Polarbröd har de senaste åren investerat mer än 500 miljoner kronor i de två bagerierna i Älvsbyn och Bredbyn för att svara upp mot dagens och morgondagens behov. Sedan januari 2022 har bageriet i Älvsbyn varit i full drift med tre skift. Nu finns behov av fler produktionstimmar och därför utökas skiftgången.

Parallellt med detta pågår bygget av nästa etapp av Polarbageriet i Älvsbyn, där företaget investerar 85 miljoner kronor i en byggnad som på sikt ska rymma en ny toppmodern bagerilinje.

– Vi satsar på flera områden för att kunna baka mer både nu och för generationer framåt, säger Daniel Wikström.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.