Sparbanken Nords kunder ger toppbetyg

19 SEP 2022
Skrivet av :

Undersökningen SKI Bank 2022  visar att Sparbankerna som kollektiv har Sveriges nöjdaste kunder både på privat-och företagssidan. Sparbanken Nord är en av de banker som drar upp snittet för sparbankerna.

Gunnar Eikeland och Anna Boström Foto:Sparbanken Nord

— Vi är tacksamma, ödmjuka och otroligt glada, säger Gunnar Eikeland, vd Sparbanken Nord. Att våra kunder ger oss mer än väl godkänt i en tid som är ovanligt turbulent känns extra värdefullt.

Kunderna efterfrågar trygghet, stabilitet och pålitlighet
En ny, osäker och oförutsägbar tid har förändrat kundernas behov, krav och förväntningar. Nu söks trygghet, stabilitet och pålitlighet. Det är en del av den analys som Svenskt Kvalitetsindex gör efter den årliga undersökningen av bankbranschen.

Analysen visar även att bankkunderna i större utsträckning väljer att vara helkunder, vilket gynnar fullsortimentsbankerna gentemot nischbankerna. Helkunderna är nöjdare än de som har olika banker.
De digitala tjänsterna är ett baskrav, något som bara ska fungera, högre krav ställs när kunden verkligen är inne på banken. Bland företagskunder är det fysiska mötet allra viktigast

Sparbankskunder nöjdast i landet
Allra nöjdast är kunderna i någon av de 58 Sparbankerna. Björn Elfstrand vd Sparbankernas riksförbund tror att den lokala närvaron är en förklaring;

– En av anledningarna till att Sparbankerna får högst betyg kan vara för att vi fortfarande är väldigt närvarande lokalt med kontor, rådgivning, kontanter och annan personlig service i alla 180 kontor runt om i landet.

Sparbanken Nord får toppbetyg av sina kunder
Sparbanken Nord har ett fortsatt högt förtroende bland sina kunder, det visar årets rekordsiffror som också drar upp snittet för Sparbankerna.

— Att återigen få ett kvitto på att vi gör rätt, både som en viktig del i sparbankskollektivet och som egen fristående sparbank, känns riktigt bra, säger Anna Boström, marknadschef Sparbanken Nord.

—Här vill vi lyfta vårt samhällsengagemang som gör skillnad för så många, och förstås alla våra medarbetare som varje dag möter kunderna och bygger förtroende, avslutar Anna Boström och Gunnar Eikeland.

Resultat Svenskt Kvalitetsindex Bank 2022

Kundnöjdhet privatkunder

Sparbanken Nord 81,7
Sparbankerna (genomsnitt) 75,1
Övriga 73,1
Skandia 73,0
Länsförsäkringar Bank 71,8
Handelsbanken 68,5
Branschen 67,9
SEB 66,5
Nordea 65,8
Danske Bank 65,2
ICA Banken 64,2
Swedbank 63,1

Kundnöjdhet företagskunder

Sparbanken Nord 75,6
Sparbankerna (genomsnitt) 72,1
SEB 67,9
Övriga 67,8
Handelsbanken 67,2
Branschen 65,9
Danske Bank 64,7
Länsförsäkringar Bank 64,6
Nordea 62,2
Swedbank 61,9

Källa: Pressmeddelande Sparbanken Nord

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.