Nu byggs andra etappen av Polarbageriet

05 SEP 2022
Skrivet av :

Nu byggs andra etappen av Polarbageriet i Älvsbyn. Från vänster: Samuel Hellström, vd Hellströms Bygg, Anders E Johansson, vd Polarbröd och Jonas Holmgren, Fastighetschef

Polarbröd fortsätter att satsa i Älvsbyn för att kunna baka för generationer framåt.
Den första etappen av den nya Polarbageriet stod klar i oktober 2021 och nu inleds bygget av den andra etappen av ett modernt bageri i världsklass.


Sedan branden i Polarbageriet i Älvsbyn i augusti 2020 har Polarbröd investerat mer än 500 miljoner i de två anläggningarna i Bredbyn och Älvsbyn för att svara upp emot dagens och framtidens behov.

– Men vi är långt ifrån klara och fortsätter att utveckla våra anläggningar, vårt sätt att arbeta och våra produkter för att kunna leva upp till vår vision om att göra hållbara brödmål tillgängliga för alla, säger Anders E Johansson, vd Polarbröd.

Nu tas nästa steg i utvecklingen i Älvsbyn genom bygget av etapp 2 av Polarbageriet. Företaget investerar 85 miljoner kronor i en byggnad som på sikt ska rymma en ny toppmodern bagerilinje.

– Idag reser vi stommarna och om ett år, tre år efter branden ska byggnaden stå klar. Det ger oss förutsättningar att fortsätta utvecklingen framåt med senaste tekniken och ökad produktionskapacitet, säger Jonas Holmgren, Polarbröds projektledare för bygget.

Byggnaden kommer till en början att användas till lager för råvaror och emballage men inom en snar framtid kommer det att byggas en ny produktionslinje. Parallellt med bygget pågår nämligen arbetet att utveckla framtidens erbjudande och anpassa verksamheten mot det långsiktiga målet att bli 100 procent cirkulära.

– Vi är femte generationens familjeföretag. Det gör oss inte bara snabbfotade utan också långsiktiga. Vi bakar inte för nästa kvartal eller verksamhetsår, vi bakar för generationer framåt. Vi vet att vi får den framtid vi investerar i. Därför tar vi oss tid nu att vrida och vända på hur vi ska öka produktionskapaciteten mot framtidens erbjudande som ska vara både gott, attraktivt och hållbart, säger Anders E Johansson.

Källa: Pressmeddelande Polarbröd – 2022-08-05

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.