Höstens första tävlingar för Dansdraget

05 SEP 2022
Skrivet av :

 I fredags åkte Dansdraget ner till Östersund för att delta på höstens allra första tävling.

Tävlingen arrangerades i Östersunds Sporthall av dansföreningen Östersunds Bugg & Rock’n Roll Klubb. Dansare från många olika dansklubbar från Sverige hade samlats för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Rock´n Roll, Boogie Woogie och Lindy Hop.

Domare för dagen var Micael Broberg, Anders Henriksson och Lennart Näsholm.

Lilla Storsjöbuggen/Storsjöswingen
Tävlingsdagen inleddes med tävlingen Lilla Storsjöbuggen/Storsjöswingen. I klassen Boggie Woogie C blev Pontus Andersson och Ella Lidström trea och fick kliva upp på prispallen.
I Bugg Vuxen C fick Pontus och Ella nöja sig med en 10:e plats i den hård konkurrensen.

Norrlandsmästerskapen
Efter ett lunchuppehåll blev det dags för Norrlansmästerskapen för dansare från Norr- och Västerbotten samt Mittnorrlans dansdistrikt. Norrlandsmästerskapen är öppen för dansare i A, B och C-klasser. I Bugg Vuxen tävlade Pontus Andersson och Ella Lidström och slutade på nionde plats. I den stora klassen Bugg 35+ så fick Kjell Landström och Maria dansa uttagning, ”ormen”, dueller och till sist även final och paret slutade på en sjunde plats.

Storsjöbuggen Gran Prix
Sen var det dags för en kort paus för domare, funktionärer och tävlande innan Sveriges allra bästa dansare i A och B-klasserna fick visa upp sig på Grand Pris-tävlingen Storsjöbuggen GP. I Gran Prix-tävlingen representerades Dansdraget av Kjell Landström och Maria Engström samt Axel Lind som dansade med Mikaela Bliderud från ALT Sundsvall. I klassen Bugg Vuxen B slutade Axel och Mikaela på andra plats och i Bugg Grand Senior A segrade Kjell och Maria.

Vid datorn Maria Engström
Foto: Maria Engström/Ella Lidström
Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.